potrebna adresa ili preporuka za kiroprakticara

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

zanfir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 18, 2007 10:30 am

Post od zanfir »

drago mi je da se pojavila ovakva tema na forumu.
sam broj ˝kiroprakticara˝govori nam da nesto nije u redu sa tim zanimanjem.
Nijedan ˝koledz˝ takve vrste , a kamoli da se to nazove fakultetom, nije pod okriljem drzavnog univerziteta, radi se uglavnom o divljim i privatnim...
I to ne traje 5 god kako rece ovaj, vec 4 godine ...(moze se proveriti na netu)
Sama cinjenica da ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi ne postoji odjel za hiropraksu, sve se uglavnom radi o privatnim institucijama..
Mnogo je naucnih dokaza da kiro tretmani znaju biti pogubni za pacijente...
sam tretman na vratnom delu kicme, uzrokuje slag-ili mozdani udar poslje 45 godine, a u novije vreme i kod mladjih od 45 god. (u 63% slucajeva), pa se vi usudite slobodno...
Znajte da svaki nasilni akt na vasem telu, nece rezultirati dobrim...
ljuba mck
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 12:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ljuba mck »

Pozdrav svima iz Lisabona. u roku od dve god. zavrsio sam par kurseva tradicionalne medicina i vec sest meseca radim kao terapeut u jednoj klinici u Lisabonu. Tokom rada koristim razlicitih tehnika iz oblasti: osteopatije,akupresure,massoterapija,fizioterapija,mesoterapija i sacrocraniana. Ostajem ovde do august ove god. i posle vracam se u Makedoniju. Skoplje , moj grad je jako mali pa sam na razmisljanju da otvorim ordinaciju i skolu za massazu: ( relax, terapeutska i sportska masaza )u Beograd, Na misljenju sam da za to mi je potreban i partner, pa ako ima neko ko je zainteresovan molio bih da mi se obrati. Za svih onih koji bi hteli da saznaju nesto vise iz oblasti tradicionalne medicine, tacnije sto sve je aktuelno ovde kako se radi i sl. .... .... koliko mogu
Inace ovde u Portugalu Osteopatija je jako razvijena, i nadam se da ce brzo doci i u nase krajeve. Pozdrav
massoterapia, osteopatia,mesoterapia, fizioperapia,sacrocraniana,acupresura
Savich
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 20, 2008 1:59 pm

Post od Savich »

Prvo bih htio da pozdravim sve! Mislim da je jako interesantna tema diskusije. Kao prvo htijeo bi da kazem da ovde ima dosta interesantni stvari cuti ali isto tako dosta gluposti i predrasuda. Kao prvo Dr. Zlatko Golic je moj licni prijatelj duze godina, i koga sam u vise prilika pratio pri radu. I od prvog dana sam vidio da ima jako dobru sistematiku u radu, da je u stanju da prikuplja rezultate testova i da je ustanju rezonuje rezultate kao i svaki dobar "ljekar" ,Isto tako da ima jako dobru saradnju sa gradskim doktorima i da se pri svakoj anamnezi osigurava da manupulacija u kod tog pacijenta i u tom trenutku nije kontraindikativna.
A neznam odakle tolike predrasude. Ustvari znam jer doktori stite svoj teren u osteopatiji. Isto kao sto se ogradjuju od biomedicinara koji su ih odavno presli u znanju u toj oblasti. Ali sta ces kad imaju moc kao Vatikan.
A sto se mog strucnog misljenja tice mislim da se vazda treba birati tretman iza kojega se nalazi najbolja evidencija kod te gruppe pacijenata a sto je vrlo lako pronaci u danasnjim medicinskim databazama kao sto su ,medline, pubmed i ostale. Ja licno mislim da je REKLAMA u nekim situacijama neophodna kao kod "facet joint sindroma" ali isto tako mislim da je najbolja u kombinaciji sa tretmanima protiv npr. bolova , opustanja misica i istezanja "Mc kenzi" . Tako da mislim da bi se najbolji tretmani davali u dobroj saradnji i ucenju izmedju raznih oblasti medicine. Snaci saradnja a ne teritorialni rat !!
salencija
Savich
Novi član
Novi član

Post od Savich »

Savich napisao:Prvo bih htio da pozdravim sve! Mislim da je jako interesantna tema diskusije. Kao prvo htijeo bi da kazem da ovde ima dosta interesantni stvari cuti ali isto tako dosta gluposti i predrasuda. Kao prvo Dr. Zlatko Golic je moj licni prijatelj duze godina, i koga sam u vise prilika pratio pri radu. I od prvog dana sam vidio da ima jako dobru sistematiku u radu, da je u stanju da prikuplja rezultate testova i da je ustanju rezonuje rezultate kao i svaki dobar "ljekar" ,Isto tako da ima jako dobru saradnju sa gradskim doktorima i da se pri svakoj anamnezi osigurava da manupulacija u kod tog pacijenta i u tom trenutku nije kontraindikativna.
A neznam odakle tolike predrasude. Ustvari znam jer doktori stite svoj teren u osteopatiji. Isto kao sto se ogradjuju od biomedicinara koji su ih odavno presli u znanju u toj oblasti. Ali sta ces kad imaju moc kao Vatikan.
A sto se mog strucnog misljenja tice mislim da se vazda treba birati tretman iza kojega se nalazi najbolja evidencija kod te gruppe pacijenata a sto je vrlo lako pronaci u danasnjim medicinskim databazama kao sto su ,medline, pubmed i ostale. Ja licno mislim da je REKLAMA u nekim situacijama neophodna kao kod "facet joint sindroma" ali isto tako mislim da je najbolja u kombinaciji sa tretmanima protiv npr. bolova , opustanja misica i istezanja "Mc kenzi" . Tako da mislim da bi se najbolji tretmani davali u dobroj saradnji i ucenju izmedju raznih oblasti medicine. Snaci saradnja a ne teritorialni rat !!
salencija
Savich
Novi član
Novi član

Post od Savich »

Ali ovaj komentar jer najgluplji. Cuj svaki nasilni akt ! Pa ne manipulira zglobove na mjesto koristeci akse u kojim se zglob ne krece. Nego se zna u kome planu se zglob moze kretati kao npr. u lumbalnom djelu u sagitalnom i vertikalnom planu. Znaci vraca ga u svoju aksu i leziste.
Ili to da dozive infrakt. Ako se nesto oko kicme povrijedi to se odmah zna druze ! slika siptoma moze biti promjenjiva ali to je druga stvar
salencija
mrvicalara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 15, 2008 8:56 pm

Post od mrvicalara »

slucajno sam videla tvoju poruku.cula sam za jednog na N.Beogradu kazu da je odlican.Sutra ti javljam
zanfir
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 18, 2007 10:30 am

ad hoc

Post od zanfir »

hiropraktika ne dolazi u obzir. Savjetujem svima da izbjegavaju takav vid ˝lečenja˝ ako se to moze nazvati lecenjem jer ne postoji ni u jednoj drzavnoj bolnici.
Takvi cudaci ne saraduju sa ostalim lekarima sigurno..jer taj sam se ne moze nazvati lekarom
Odgovori