Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.
po prepruci pulmologa kupili smo peak flow metar da bi kuci pratili protok vazduha,ali mi niko nije rekao sta je idealno za dete od 7 godina.Znam da je to individualno ali bar neke norme,po visini, tezini....
Oprostite,samo sam zaprepastena da vi ne znate ustvari sta je to i za cega se sluzi.Moja mala ima asthmu i ima flow metar da bi se merio svaki dan "kapacitet"pluca,odnosno da li dete ima spazam ili ne.Svaki dan moze varirati u zavisnosti kako se dete oseca.Ja se ne pridrzavam tih pravila,pa ga ne upotrebljavam mada je dobra stvar.Trebate zapisivita svaki dan koliko je pa cete videti ako dode do pogorsanja neverovatnu razliku.
dobro je da sam se ipak raspitala kod pulmologa.PEAK FLOW metar,indikator maksimalnog protoka VAZDUHA!!!!Naravno da ima veze dob, kao i visina,tezina.Ju,pa ko zna sta vi merite sa tim.
Vidim da ste upuceni pa mi objasnite sta znaci "kapacitet"pluca?a ako vam je potrebna tabela vrednosti peak flow metra po godinama, polu ,visini, tezini rado cu vam poslati.