bolna kolena

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

bolna kolena

Post od heonaty »

molim vas neznam da li cu se ponoviti ali zanima me sta se desava kad kolena bole nesnosno.vec nekoliko meseci mi se ponavlja taj osecaj prvo me zabole oba kolena pa zatim se bol lokalizuje u jednom i onda me pozdravilo nemogu da cucnem,savijem koleno ma nista to bode ,zateze cak i nocu tj kad mirujem hodanje je otezano skoro nikakvo i ako uspem to je kao Her FLIK.molim vas da li znate sta bi to moglo da bude ja stvarno mogu da trpim bolove popsto stalno zivim u nekim bolovima zbog osnovne bolesti ali ovo je vec postalo nesnosno,inace imam 39g. i osteoporozu vec 8g. ,kao kjako losu kicmu i uopste kosti sve je nesto degenerativno vezbe lekici sve sam to pokusavala i na kraju naucila da zivim sa svim tim stvarima bolivima vrtoglavicom ali ovo sasd me bas brrrr.sta da radim da li da trazim pomoc lekara ili ce proci da se ne obrukam kad odem mozda to nije nista a ja nekom potrosim vreme zadzabe,hvala i pozdrav.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

necete nikome potroshiti vreme uzalud, nemojte tako da razmishljate.

to o chemu prichate je najverovatnije posledica osteoporoze, ne znam kada ste i da li ste radili snimke bar velikih zglobova i da li snate u kakvom su stanju.

I nadam se da uzimate terapiju.

I josh jednom se nadam da ste zbog takvih problema na koshtanom sistemu do sada shvatili da je osnovno shto treba da radite da VEZBATE i tako odrzavate kondiciju i mishice u dobrom stanju kako ne bi upravo takve bolove dozivljavali.

Iskren savet je da se obratite fizijatru, da uradite preglede i da pochnete sa redovnom i svakodnevnom kineziterapijom.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nije bas uobicajeno da neko ima osteoporozu od svoje 31-ve godine. Pretpostavljam da ste radili merenje kostane gustine.
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

bol u kolenima i osteoporoza

Post od heonaty »

prvo da se zahvaloim na podrsci tamari ,i da odgovorim veljku.osteoporozu imam od 31e godine kao posledicu digogodisnjeg uzimanja pronizona i primanja pulsne terapije svake dve tri godine zbog osnoivnih bolesti ,multipl skleroze i miastenije gravis.tako da sam radila sve i osteodenzimetriju i magnetnu misli sve nalaze koje moj neurolog u saradnji sa reumatologom i fizijatrom trazi redovno idem na kontrole i eto to je to .i ja znam da je to rano ali nisam mogla da biram nista u ovom zivotu pa sta cu nosim se sa tim kako umem i znam trpim bolove svakodnevno smanjujem se takodje svakodnevno ali guram dalje iako nije bas bio naklonjen prema meni ja zivot ipak volim sto zbog sebe sto zbog svoje dece.nadam se da je i ovaj bol u kolenima posledica osteoporoze a ne jos neceg novog,cim prodju praznici oticicu da snimim kolena pa dq vidim ,mada sam ih snimala pre par godina i pisalo je koliko se secam da imam neke promene na hrskavici nesecam se sad tacno sta nesto kao artroza ,ma da ne nagadjam ponovicu posto bolovi postaju sve cesci i sve mi vise otezavaju kretanje koje je inace ogranuceno. hvala i sve najbolje u pretstojecim praznicima.
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

heonaty, iskreno saosecam sa vasim tegobama.

Trebate otici kod lekara, ali vam na zalost on nece dati nikakav lek. Vas problem je ostecena hrskavica kao posledica dugotrajnog dejstva kortikosteroida. To je uzrok bolova, a lekari odbijaju i pomisao tu ima pomoci.

Jedina stvar koja vam moze pomoci, ali lekari vam nece za njih reci, su preparati za delimicno obnavljanje hrsakvice, a u poslednje vreme se sve vise pominje i terapija magnetima.

Imate dosta o svemu tome na forumu, pa predlazem da procitate.

Sve najbolje.
Odgovori