Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.
Isla je moja prvi put sa godinu dana kada je imao laringitis. To vise djeuje (bar meni) strasno nego sto to jeste. Procitala sam, a i moj dr kaze da je bolje da djete dobije inhalacije nego 10 nekih sirupa koji djeluju sporije. Kada se djete inhalira ono udise na jednu masku paru i lijek ide direkto u pluca tj. znatno brze pomaze od sirupa koji idu okolo-naokolo. Ne znam iz kog razloga bih ti beba trebala na inhlacije. Moj ima i bronhitis pa inhalator imam i kuci. A traje mozda 10 min,sjedi i udise paru,to je to. (tacnije,lijek se isparava i beba udise)
moja cera je isto,sa godinu dana isla na inhalacije...jedini problem je sto je trebalo zadrzati 10 min u krilu!!!mislim svaki put je pokusavala da zbrise!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Moja beba je prosle nedelje isla na inhalaciju zbog bronhitisa. Ona ima osam meseci, i imala je inhalaciju "spalmotilom". Mislim da joj je jako koristila, a nije joj smetala niti se bunila dok se inhalirala.
mi smo isli na inhlacije sa 4-5 meseci, nesto je kasljuckao...
nista strasno...sedis, dete stavis u krilu, njemu ide maska na lice i udise paru...a traje u zavisnosti sta ti je th...
elem, ako ti je doktor prepisao treba to da obavis...
Meni je pedijatar rekao da nije lose preventivno, kad primetim da beba ima problema sa kijavicom, inhaliram bebu sa 2,5 ml fizioloskog rastvora 5 minuta. Postoje i kucni inhalatori, bolje nego da se ide u DZ.