Inhalacije bebe

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Inhalacije bebe

Post od unka »

DA li je necija beba isla na inhalacije i kako izgledaju koliko traju vremenski???
Korisnikov avatar
Gaga79
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 02, 2006 11:27 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Gaga79 »

Isla je moja prvi put sa godinu dana kada je imao laringitis. To vise djeuje (bar meni) strasno nego sto to jeste. Procitala sam, a i moj dr kaze da je bolje da djete dobije inhalacije nego 10 nekih sirupa koji djeluju sporije. Kada se djete inhalira ono udise na jednu masku paru i lijek ide direkto u pluca tj. znatno brze pomaze od sirupa koji idu okolo-naokolo. Ne znam iz kog razloga bih ti beba trebala na inhlacije. Moj ima i bronhitis pa inhalator imam i kuci. A traje mozda 10 min,sjedi i udise paru,to je to. (tacnije,lijek se isparava i beba udise) :)
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

moja cera je isto,sa godinu dana isla na inhalacije...jedini problem je sto je trebalo zadrzati 10 min u krilu!!!mislim svaki put je pokusavala da zbrise!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

Post od Kathy »

Moja beba je prosle nedelje isla na inhalaciju zbog bronhitisa. Ona ima osam meseci, i imala je inhalaciju "spalmotilom". Mislim da joj je jako koristila, a nije joj smetala niti se bunila dok se inhalirala.
unka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 22, 2008 4:47 pm

Inhalacije

Post od unka »

Moja ima problema sa nosicem nije u pitanju bronhitis
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

mi smo isli na inhlacije sa 4-5 meseci, nesto je kasljuckao...
nista strasno...sedis, dete stavis u krilu, njemu ide maska na lice i udise paru...a traje u zavisnosti sta ti je th...
elem, ako ti je doktor prepisao treba to da obavis...
sofia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 07, 2005 2:29 am

Post od sofia »

Meni je pedijatar rekao da nije lose preventivno, kad primetim da beba ima problema sa kijavicom, inhaliram bebu sa 2,5 ml fizioloskog rastvora 5 minuta. Postoje i kucni inhalatori, bolje nego da se ide u DZ.
Odgovori