bol pri ustajanju iz cucnja

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
bambili
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 11:27 am

bol pri ustajanju iz cucnja

Post od bambili »

Molim vas recite mi zasto me boli noga cela iz cucnja i kada sedim i tu nogu podizem isto boli jako,ne mogu da objasnim na koji nacin ali boli,cini mi se,iz sedalnog dela,cela ta strana me boli,kao i zglob stopala kada ga pomeram,radila sam rendgen LS dela kicme i sve je ok,radila i magnetnu i nalaz je sledeci:MR pregled lumbosakralnog dela kičmenog stuba; Pregled je učinjen u sagitalnoj ravni u T1W i T2w, aksijalnoj ravni u T2w u nivoima Th11-12, L4-L5 i L5-S1. Delimično ispravljena lordoza. Nema znakova za subluksaciju prikazanih kičmenih pršljenova. Pršljenska tela su odgovarajućih visinskih promera, neizmenjenih IS koštane srži uz znake početne antero-, nešto izraženije retrokorporalne osteofitoze i početnih impresija od strane nukleus pulpozusa na pokrovne ploče korpusa pojedinih kičmenih pršljenova. Th-11-12 i v. prostor je umereno snižen, pripadajući i v.diskus umanjene hidratacije sa početnom protruzijom paracentralno desno i ostvarenim diskradikularnim konfliktom. Preostali pregledom zahvaćeni i v. prostori su očuvane visine , i v. diskusi očuvane hidratacije (T2W hiperintenzitetr), bez diskalnih ekstenzija. interventebralni forameni slobodni. Spinalni kanal urednih dijametara, bez prisustva spaciokompresivnog procesa. Konus medularis i cauda equina uredne insercije. ZAKLJUČAK; MR pregled ukazuje na diskopatiju sa početnom protruzijom paracentralno desno TH11-12 i.v.diskusa, retrokorporalnu osteofitozu i mestimične početne smorlove hernije. To je ono što su meni napisali, pre toga uradila rendgen koji je bio skroz uredan, završila sa terapijama i sada još radim vežbe i čekam i narednu turu terapija koja je zakazana za mesec dana ponovo, jer meni jeste bolje ali ne skroz,vode me kao da imam isijas ali ja nisam u to sigurna jer me najvise buni ovo sa podizanjem noge i to sto me ta noga toliko boli da ne mogu iz cucnje da ustanem,imam normalnu kilazu i 32 godine i ranije nisam imala problema sa ovime,prvi put je sve pocelo pre skoro 4 meseca i od tada jedan dan je ok,drugi dan boli,imam zakazano u sokobanjskoj za koji dan,izvinite na opsirnosti ali htela sam da neko ima uvid u ceo moj slucaj i da mi pomogne nekim savetom,hvala na strpljenju i molim za pomoc.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Posto pocinjete sa terapijama u sokobanjskoj pitajte svog fizijatra i fizioterapeuta da vam daju odgovore na postavljena pitanja.Pozzz
bambili
Novi član
Novi član

Post od bambili »

Hvala,naravno da cu to uraditi ali bih volela da cujem jos necuje misljenje,ajde ljudi pomozite.
bambili
Novi član
Novi član

Post od bambili »

Ima li nekog ko mi moze dati neki savet,bila u sokobanjskoj,radim neke terapije i vezbe i dobila uput za neurohirurga.
Odgovori