Uradio sam uretralani bris i saznao da sam pozitvan na ovu bakteriju,
Lekar mi je rekao da pijemo 5 dana ciprocinal i ja i devojka, da li je to dovoljno i da li ona sigurno ima ovu bakteriju ?
streptococcus beta haemolyticus B
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 27, 2008 2:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
streptococcus beta haemolyticus B
Streptokoke mogu biti veoma nezgodne jer mogu izazvati niz razlicitih oboljenja kao sto su : reumatska groznica, glomerulonefritis, meningitis, sepsa novorođenčadi, invazivne infekcije, zapaljenje pluća i drugih disajnih puteva... ( vise o ovome mozes naci na http://sr.wikipedia.org/sr-el/streptokoke )... Postoji mogucnost da i tvoja devojka ima ovu bakteriju jer se ona moze preneti kontaktom sa nosiocem, a isto tako moze se dogoditi da je i nema jer je mozda njen organizam sposobniji da se odbrani od napadaca. To ne treba da te muci, jer je ipak najbolje da i ona uzima Ciprocinal, ako nista ono onda bar zbog prevencije... Sto se tice Ciprocinala u pojedinim slucajevima terapija traje do 10 dana ( ti ovde nisi naveo koje jacine tablete pijes i koliko puta dnevno ). Ostaje ti da verujes svom lekaru jer duzina terapije i vrsta leka koji se daje zavisi od jacine leka, i stanja u kom se trenutno nalazis.
Budite zdravi, lepi, srećni i zadovoljni...