CA 125

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
vanjax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2005 5:41 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

CA 125

Post od vanjax »

Pisite mi sto vise o ovom tumor markeru. Sta znaci ako je vrednost njegova 297.31
V.S.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Možda je samo tzv.endometrioza!?
Zašto vas mrzi da napišete koji detalj više, a želite da vam damo pravi odgovor ili ne želite, već samo ćaskate!? :-?
Mi lekari nismo vidoviti, potrebno nam je što više detalja da bi bili bliži dijagnozi. :-?
SnezanaR
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 1:42 pm

ZA ADMINISTRATORA

Post od SnezanaR »

Poslao: Ned Okt 09, 2005 1:14 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Eto sta se desava kada postavite vise puta isto pitanje....

od sada diskusija se nastavlja na :
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=3452

Dragi adm, mislim da ovo nema veze sa tim, ja bih svakako napisala isto i na drugom mestu, a u PP sam Vanjix objasnila i zasto moze da bude ono sto sam napisala i zasto ne mora. Mislim da je bilo vaznije da vi, ukoliko ste odgovorni za nadgledanje ovog foruma i strucni, kazete Vanjix da ne gubi vreme raspitujuci se po Forumima na NEtu, vec da sa tim rezultatima hitno ide kod lekara. Moj odgovor nije proizvoljan i nisam nista "lupila", jer je moja majka imala skoro isti rezultat i CA125 (297) i SE (98 i dijagnosticiran joj je kancer jajnika u metastazi. A gubila je vreme i ja sam ga gubila raspitujuci se okolo sta to znaci, umesto da sam je odmah odvela kod dobrog ginekologa koji bi znao sta da preduzme kad vidi takve rezultate.

Nije poenta zakljucati neku temu, vec razluciti sta, daleko bilo, od pitanja ljudi na ovom forumu moze da bude urgentno i pod hitno ih upustiti gde treba, a ne pustati da cekaju razne odgovore dobronamernih, ali uglavnom nestrucnih korisnika (osim ako nesto ne znaju iz svog iskustva), medju koje i sama spadam.
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Snezana, namera je bila da se diskusija nastavi u jednoj od dve sa istim naslovom.

Tehnicki nismo u mogucnosti da vrsimo triazu poruka na osnovu urgentnosti, a nadam se da ste i vi to sagledali. Uostalom koriscenje foruma ne moze zameniti kontakt sa lekarom, a posebno se ne mozemo osloniti na njega za hitne slucajeve. Ovo sve stoji u napomeni sa kojom ste se saglasili pristupanjem sajtu (http://www.doktor.rs/napomena.php)

Korisnije je odgovore pisati javno, a ne na PP, ukoliko je to moguce, kako bi mogli da ih pronadju i novi korisnici sa istim/slicnim problemima.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

koristim ovu priliku da predlozim novu temu
onkologija.

poslala sam i email ali nisam sigurna da li ste primili.
Odgovori