Bio na EMNG

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
vince55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 4:28 pm

Bio na EMNG

Post od vince55 »

Nalaz uredan, nema oštećenja. Diskus nije pukao, u pitanju je protruzija koja vrši pritisak direktno na kičmenu moždinu, zato su mi i refleksi pojačani. Kičmeni kanal sužen, pa moždina nema ni gde da "pobegne". Spinalni hirurg iz Sarajeva mi je preporučio da probam sa klasičnom metodom saniranja bola jer me ništa ne košta, lekovi, inekcije, mirovanje, operacija ne gine, ali o tom potom. Da li meni treba fizijatar da mi vodi tu vrstu lečenja? Takođe me zanima pošto je u pitanju protruzija, a ne prolaps, kako se to leči hirurški, šta se tu, seče, odstranjuje ili kako već? Neka preporuka za fizijatra u Novom Sadu? Hvala
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

neurolog ili fizijatar moze da te lechi.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
vince55
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 4:28 pm

Post od vince55 »

Kul. Onda idem kod mog starog neurologa, nemam snage za nove likove. Hvala
Odgovori