problem sa ishranom bebe
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 10:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
problem sa ishranom bebe
Moja cetvoromesecna devojcica pocela je pre izvesnog vremena potpuno da odbija mleko. Posto ja nemam mleka, hranila sam je prvo Humanom, ali smo posle presli na NAN. Ipak, i dalje je mogu samo uz prevaru (dok spava ) nahraniti. Sta bi mogao biti problem? Unapred zahvalna.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Četiri meseca je prerano za drugu hranu. S njom treba početi tek oko šestog meseca.
S obzirom da pije mleko u (polu)snu znači da ne odbija mleko kao hranu već je verovatnije da je mnogo radoznala pa je u budnom stanju zanima sve drugo više od hranjenja. Probaj da je hraniš u mirnoj okolini, možda u zatamnjenoj sobi, uz tihu muziku, ako nije preteška možda bi vam prijalo da zaplešete dok je hraniš... Dobra stvar je što se ovaj štrajk jednom i završi. Do tada se naoružaj strpljenjem
S obzirom da pije mleko u (polu)snu znači da ne odbija mleko kao hranu već je verovatnije da je mnogo radoznala pa je u budnom stanju zanima sve drugo više od hranjenja. Probaj da je hraniš u mirnoj okolini, možda u zatamnjenoj sobi, uz tihu muziku, ako nije preteška možda bi vam prijalo da zaplešete dok je hraniš... Dobra stvar je što se ovaj štrajk jednom i završi. Do tada se naoružaj strpljenjem

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 10:40 pm
Ona je meni drugo dete. Prvi, sin, u startu je bio mnogo zivahniji od nje. npr., ona se jos uvek nije okrenula iz ledjnog polozaja. Vodila sam je kod pedijatra i kazu da je sve u redu, ali bih ja ipak sa jos nekim da se konsultujem. Vrlo sam zadovoljna intelektualnim napretkom, ali me ta motorika malo brine. Kako da je ubrzam?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Pa, stvarno je rano za brigu, ali ako ćeš ti biti mirna (moj se nije hteo okrenuti s leđa na stomak iha-ha, ali kad bi ga ostavila na stomaku budnog odmah bi se vrnuo, mada su svi tvrdili da to ide tek kasnije), vežbaj s njom. Imaš na netu gomilu vežbica, jedan od sajtova je i http://www.centarsm.co.yu/ProgramBebeSire.htm
Eto, nije nasilno, imaju i vežbice koje su samo pomoćne, inače su specijalizovani za korektivu.
Eto, nije nasilno, imaju i vežbice koje su samo pomoćne, inače su specijalizovani za korektivu.
I ja imam slican problem. Moja devojcica, koja sad ima 7,5 meseci odbija mleko. Kako je pocetkom 6 meseca pocela da dobija nemlecnu ishranu i da se hrani na kasicicu prestala je da pije mleko. Prvo sam mislila da je to zbog prehlade, pa od zubica... vise neznam sta da radim. Jedno vreme je htela da jede bar mlecne kasice tipa keksolino, rizolino i takve stvari. Sad je pocela i to da odbija. Ukupno unese jedva nekih 300 ml mleka, ali zato slane obroke i kuvano povrce jede kao luda. Tezina joj je ok, cak i dobija na njoj. Sve u svemu ona je super jedino sto mleko odbija, jedino u polu snu sto uspemo da popijemo malu kolicinu mleka. t.j. na taj nacin i unesemo tih 200-300 ml mleka. Inace ona je jako aktivno dete i vec sad sama stoji uz krevetac i pokusava da napravi korake drzeci se za ogradu ili naslon kauca. Bukvalno ima mira samo kad spava. A zubici samo sto joj nisu izasli, cini mi se da se vec 3 meseca vide a nikako da izbiju na povrsinu. Ono sto mene interesuje je da li to sto odbija mleko i sto ga ne unosi u dovoljnoj kolicini za njen uzrast moze da ima neke posledice na njeno zdravlje. Inace u domu zdravlja mi je doktorka rekla da je to moje dete i da nadjem neki nacin kako da joj dam da pije mleko. Inace pije Aptamil 2, jer ja nisam bila u mogucnosti da je dojim.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Moje dete je imalo te "napade" ne pijenja mleka (pogotovo kada sam pocela da joj uvodim drugu hranu), pa se onda samo vracalo na mleko. Mislim da je to sasvim ok, pa i njima povremeno dosadi ista hrana. Evo sada sa godinu i po ne mogu da je se otresem, stalno trazi mleko (doduse pije jos uvek formulu). Tako da mislim da razloga za brigu nemate. Potrebne vitamine i kalcijum moze uneti i drugom hranom. A sigurna sam i da ce se vratiti potreba za mlekom posle nekog vremena.