Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.
Molim vas dobio sam nalaz PSA gde je t PSA 1.56 dok fPSA je 0 tj nije nista upisano. Inace sam 1939 godiste i nemam vecih problema sa prostatom osim kada se prehladim pa cesce idem mokriti. Na nalazu mi je upisana i terapija koja me malo buni: OP.LASEROM, Molim Vas da li mi mozete objasnisti ovaj moj nalaz.
PSA je marker karcinoma prostate a obzirom da je vama u granicama normale nema nikakve bojazni od istog niti potrebe za biopsijom.E sad vase ucestalo mokrenje verovatno nema nikakve veze sa prehladom vec sa benignom hiperplazijom prostate.Ne znam jesu li vam radili EHO urotrakta kada treba izmedju ostalog i da se odredi volumen prostate pa u zavisnosti od njene velicine indikuje endouroloska transureteralna resekcija prostate(TURP) tj kroz uretru ili otvorena prostatektomija.Operacija se ne izvodi laserom(bar ja nisam cuo da se TURP izvodi tom tehnikom ) vec se resektoskopom pomocu elektricne struje uvecano tkivo prostate izljusti i na taj nacin se eliminisu tegobe sa mokrenjem.
Sada sam zbunjen i ja, narucili su me pre ovog nalaza na ultra zvuk a na samom nalazu koji je potpisao lekar spec. patofiziolog zaokruzeno je AMB , a ponudjeno je i AMB-BOL koje nije zaokruzeno. i sama terapija:OP. LASEROM kao sto sam i napisao