Vec 3 meseca mucim se s uroloskim smetnjama (pecenje, bolovi, 37,0 - 37,4 C). Prva terapija Hiramicin, nakon toga poboljsanje.
Nakon 2 nedelje opet pocnu tegobe, ovaj puta jace, terapija CEFIXIM 10 dana.
Tokom uzimanja CEFIXIMA prestaje pecenje ali pocinju druge tegobe u abdomenu. Jajnici se slepili uz maternicu (imala jake bolove ginekoloske) no nakon menstruacije UZV kolor dopler slika je poboljsana. I dalje imam preko mesec dana temperaturu, uz jaku slabost, znojenje. Problemi i sa crevima(?).
Najgore je za vreme temperature, kao da umirem, nemam energije. STRASAN UMOR! Niko me ne razume jer svi navikli na moju energiju. Bolovi se rotiraju i traju celi dan. Uglavnom s desne strane.
Ginekolozi konstatiraju uroinfekt, nakon X tjedana muke. Dobivam terapiju Nolicina (Norfloxacinum - 3x400 mg dnevno, 10 dana). Tek 8. dan terapije pada temperatura, i pocinjem se bolje osecati.
Sad zavrsena terapija, ali evo neke od simptoma jos imam. Ostalo mi je u kutiji jos tableta za 3 dana pa razmisljam da nastavim i to do kraja, doza je OK ne bi trebalo stetiti. Sto mislite?
OD 3 urinokulture: prva sterilna i to kad sam imala jake smetnje!, druga je neuspela, a treca pokazala 10 na 3 bakt/ml ali nisu izolirali bakt.
UZV jucer pokazao postupalne promene bubrega. Taj doktor smatra da 1 mesec nakon terapije treba uzeti cervikalne briseve i briseve uretre.
* Tko da izdrzi to?

Od jada, otisla sam i homeopatu,on preporucio - brusnice, solubitrat caj, tinkturu urolosku, angocin tablete, antibiofilus tablete (za crijeva, imunitet, imam blagu disbiozu).
(Problem: prije 4 godine imala sam E. Coli; prije 7 godina jaku upalu pelvisa koja je slicno zapocela i zavrsila laparoskopijom + adhezije, ali nije otkriven uzrok...).
Ne bi trebala imati spolne bolesti jer je isti partner dugi niz godina. Prije ove infe bilo je puno stresa i bila sam na hladnoci - i izmedju ostalog kao da mi se sav stres "naselio" u abdomenu tako da mislim da je kod mene osim bakterije igru odigrala i psihologija (Stres, stres---).
Problem je sto me kronicna bol paralizira i tesko je ostati pozitivna u zivotu ako imas bolove neidentificirane mesecima...
SVE IDEJE O LECENJU URO-GINEKOLOSKIH TEGOBA i O PSIHOLOSKOM STAVU PREMA KRONICNOM BOLU DOBRO SU DOSLE!!
Da li nakon Nolicina preventivno uzeti neku vaginalnu kremu protiv Candide? Da li moze biti E. Coli, a da nije nadjena u urinokulturi? Sto preventivno raditi? Neke vezbe? Koje cajeve piti? Mislim da cu se prikloniti homeopatskim lekovima, a ako ni to ne uspe onda opet preci na klasicnu (ne)mocun medicinu.
Sto jos?