uroloske smetnje (i bolovi u abdomenu)

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
cosmicmama158
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 09, 2005 12:07 pm

uroloske smetnje (i bolovi u abdomenu)

Post od cosmicmama158 »

Pozdrav svima!

Vec 3 meseca mucim se s uroloskim smetnjama (pecenje, bolovi, 37,0 - 37,4 C). Prva terapija Hiramicin, nakon toga poboljsanje.
Nakon 2 nedelje opet pocnu tegobe, ovaj puta jace, terapija CEFIXIM 10 dana.

Tokom uzimanja CEFIXIMA prestaje pecenje ali pocinju druge tegobe u abdomenu. Jajnici se slepili uz maternicu (imala jake bolove ginekoloske) no nakon menstruacije UZV kolor dopler slika je poboljsana. I dalje imam preko mesec dana temperaturu, uz jaku slabost, znojenje. Problemi i sa crevima(?).

Najgore je za vreme temperature, kao da umirem, nemam energije. STRASAN UMOR! Niko me ne razume jer svi navikli na moju energiju. Bolovi se rotiraju i traju celi dan. Uglavnom s desne strane.

Ginekolozi konstatiraju uroinfekt, nakon X tjedana muke. Dobivam terapiju Nolicina (Norfloxacinum - 3x400 mg dnevno, 10 dana). Tek 8. dan terapije pada temperatura, i pocinjem se bolje osecati.

Sad zavrsena terapija, ali evo neke od simptoma jos imam. Ostalo mi je u kutiji jos tableta za 3 dana pa razmisljam da nastavim i to do kraja, doza je OK ne bi trebalo stetiti. Sto mislite?

OD 3 urinokulture: prva sterilna i to kad sam imala jake smetnje!, druga je neuspela, a treca pokazala 10 na 3 bakt/ml ali nisu izolirali bakt.

UZV jucer pokazao postupalne promene bubrega. Taj doktor smatra da 1 mesec nakon terapije treba uzeti cervikalne briseve i briseve uretre.

* Tko da izdrzi to? :oops:
Od jada, otisla sam i homeopatu,on preporucio - brusnice, solubitrat caj, tinkturu urolosku, angocin tablete, antibiofilus tablete (za crijeva, imunitet, imam blagu disbiozu).

(Problem: prije 4 godine imala sam E. Coli; prije 7 godina jaku upalu pelvisa koja je slicno zapocela i zavrsila laparoskopijom + adhezije, ali nije otkriven uzrok...).
Ne bi trebala imati spolne bolesti jer je isti partner dugi niz godina. Prije ove infe bilo je puno stresa i bila sam na hladnoci - i izmedju ostalog kao da mi se sav stres "naselio" u abdomenu tako da mislim da je kod mene osim bakterije igru odigrala i psihologija (Stres, stres---).
Problem je sto me kronicna bol paralizira i tesko je ostati pozitivna u zivotu ako imas bolove neidentificirane mesecima...

SVE IDEJE O LECENJU URO-GINEKOLOSKIH TEGOBA i O PSIHOLOSKOM STAVU PREMA KRONICNOM BOLU DOBRO SU DOSLE!!

Da li nakon Nolicina preventivno uzeti neku vaginalnu kremu protiv Candide? Da li moze biti E. Coli, a da nije nadjena u urinokulturi? Sto preventivno raditi? Neke vezbe? Koje cajeve piti? Mislim da cu se prikloniti homeopatskim lekovima, a ako ni to ne uspe onda opet preci na klasicnu (ne)mocun medicinu.

Sto jos?
:D
( Don't focus on the problem; focus on the solution. )
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Niste dali dovoljno podataka. Na osnovu ovoga što ste napisali može da se zaključi da imate udruženu infekciju bubrega i neku pelvičnu inflamatornu bolest. Ipak, morate naći dobrog lekara koji je u stanju da sve to sagleda u celini i utvrdi da li se to javlja zajedno i ima zajednički uzrok ili je u pitanju istovremena pojava ova dva oboljenja iz različitih uzroka.
Potreban je niz laboratorijskih analiza (koje ste možda uradili ali ih niste naveli) i dodatnih dijagnostičkih procedura.
1. Kompletna krvna slika sa leukocitnom formulom
2. Urea, kreatinin, fibrinogen, serumski albumini
3. Urin sa sedimentom (pogotovo koliko ima leukocita ali i sve ostalo) i urinokulture.
4. Ginekološki pregled i brisevi na moguće uzročnike pelvičnih infekcija (koliformne bakterije, Chlamydia ...)
5. Ultrazvuk urotrakta i male karlice
6. Nativni Rtg urotrakta a verovatno i intravenska pijelografija (da bi se videlo funkcionalno stanje bubrega, a i morfologija)
7. Rayne druge analize po proceni lekara
Broj bakterija koji ste naveli u trećoj UK nije značajan i verovatno je kontaminacija (minimum je 10 na 5 bakterija u ml) čemu govori u prilog i to što nisu izolovani patogeni sojevi. Izolacija E. coli uglavnom je uspešna, ali moguće je i da kultura ne uspe iako bakterija postoji (lažno negativan nalaz).
Prepisanu terapiju uzmite do kraja, a posle toga se javi doktoru na kontrolu, pa on neka proceni da li je potreban nastavak istim antibiotikom ili nekim drugim.
U pravu ste što mislite da psihološki faktor može da ima udela u tome.
Lečenje bez poznatog uzroka teško da je moguće.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
cosmicmama158
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 09, 2005 12:07 pm

zahvaljujem na uputama

Post od cosmicmama158 »

Hvala...

Razocarana klasicnom medicinom, uzela sam sto je homeopat prepisao (4-5 raznih biljnih preparata, jedna je Angocin-antiinfekt tablete, zatim Acidobifilus kapsule za imunitet, caj Solubitrat i Uvin H, tinktura od propolisa za uro-genitalni trakt, brusnice-cranberry), stanje jest bolje, uroloske smetnje su gotovo nestale, ali sad su se povratile zadnjih 7 dana. Uglavnom nemam temperaturu.

No to nije cudo obzirom na psihicke i fizicke napore koje ponekad imam.

Sto mogu. U medjuvremenu, napravila sam UZV bubrega, vidi se postupalno stanje, posebno desnog bubrega.

Taj lecnik smatra da treba napraviti bris uretre i cervikalni bris.

Vase ideje i sugestije o tome sto treba uraditi puno mi znace, sad nemam nalaze pored sebe, ali krv (leukociti, sediment...) i urin su u uredu, tako da zapravo nema indikatora. Mislim da cu poludeti ako opet imam negativnu urinokulturu ili briseve bez tragova ikakvih mikroorganizama.
Cim se nesto nadje, odmah je lakse. Tako sam izludela prije 4 godine, jer nisu odmah nasli E. coli, nego kasnije pa su mi gotovo govorili da sam luda...

Na ovom forumu sam zavrsila iz razloga sto me medicinari ili ne cuju ili ne slusaju. Odnosno boli ih briga.

Problem je u tome sto treba imati pauzu nakon uzimanja ikakvog leka od 14 dana prije uzimanja briseva. A ja ne znam mogu li izdrzati.

U sklopu ovih pretraga, jedan ginekolog ipak je nesto uocio, da mozda jedan jajnik ne radi, i sad sam vise puta isla na UZV, i vadjenje progesterona, i izgleda da ovuliram samo na 1 jajnik, i to redovito (28-30 DANA). Eto, sad to barem znam o svom telu.

Puno puno hvala i svako dobro u novoj godini 2006.

Sve sugestije su i dalje dobro dosle...!
( Don't focus on the problem; focus on the solution. )
Odgovori