Epilepsija?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
miricica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 06, 2008 10:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Epilepsija?

Post od miricica »

Moja cerkica ima 4,5 godine.Imala je tri puta "fras".Treci je bio pre nedelju dana.Otpusteni smo iz bolnice sa sledecim dijagnozama:
Convulsiones febriles rec
Otitis media acuta sinistri
Angina catharalis
Stomatitis aphosa
Rhinitis acuta
Uradjen je EEG i nalaz neuropedijatra je sledeci:
"EEG u spavanju belezi fazu II NREM spavanja bez znacajnije asimetrije osnovne aktivnosti. Belezi se bilateralno FCT levostrane akcentuacije polimorfni ostri i strmi, abortivni siljak/strmi talasi, tendencijom ka generalizaciji. Fazni fenomeni spavanja se prikazuju obostrano. EEG u spavanju belezi bilatelarne epileptiformne promene FCT levostrane akcentuacije sa tendencijom ka generalizaciji."
S obzirom na dosadasnja tri konvulzivna napada pri povisenoj temperaturi uvedena je terapija Eftil sirup-100mg.
Kakve su to promene i da li moje dete ima epilepsiju?Ne razumem nalaz neuropedijatra. :(
hannah-lena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 7:09 pm

....

Post od hannah-lena »

da li vam je doktor objasnio nalaz,sta on kaze?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Vashe dete ima:

Convulsiones febriles rec - febrilne konvulzije
Otitis media acuta sinistri- zapaljenje levog srednjeg uha
Angina catharalis- kataralu anginu
Stomatitis aphosa - zapaljenej desni i usta izazvano herpes simplexom
Rhinitis acuta - akutno zapaljenje sluznice nosa

U dijagnozama vasheg deteta se ne pominje epilepsija.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
miricica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 06, 2008 10:58 am

Epilepsija?

Post od miricica »

Hvala na odgovorima tamaraft i hannah-lena. Par dana mi niko nije odgovarao pa sam odustala od med. foruma. Doktor mi je rekao da nije epilepsija ali da postoje promene koje streme ka epilepsiji i da zato sledi najmanje dve godine terapija Eftil sirup. Sada sam prihvatila to kako jeste ali mi je bio preveliki shok kada nam je saopshteno za promene u malenoj glavi. Zakazan nam je sledeci EEG za tri meseca pa cu da vidim sta dalje.
:roll:
Odgovori