da li je to fimoza?

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
teamgeist
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 8:13 pm

da li je to fimoza?

Post od teamgeist »

Imam 19 godina i problem da ne mogu da navucem kozicu preko glavica penisa.Doduse,mogu ali samo posle kupanja.Ali i tada osecam veliki bol i nakon prevlacenja kozica tesko moze da se vrati u prethodno stanje.Da li je to fimoza,a ako jeste je li to neki blazi ili tezi oblik i kako bi bilo najbolje da se resi? Bio bih zahvalan ako bi mi neko odgovorio?
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Ako mozes da prevuces kozicu preko glansa ali ne mozes da je vratis to nije fimoza nego parafimoza.Iskljucivo se resava hirurski i moj ti je strucni savet da se sto pre podvrgnes cirkumciziji da ne bi dosao u situaciju da kozicu ne moze uopste da se vrati jer je to hitno stanje.Tada kozica napravi tzv spansku kragnu koja prekida cirkulaciju i dovodi do gangrene penisa i retencije urina te da ne bi dolazio u potencijalni rizik od ovog ozbiljnog stanja trk kod urologa.
teamgeist
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 8:13 pm

Post od teamgeist »

Ja ipak posle prevlacenja mogu da vratim kozicu nazad.Ali,kad je prevucem,jako boli i osecam da mi se zaustavlja cirkulacija u tom predelu.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Rekao sam ti sta da radis.
Odgovori