vitamin D kod beba

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
snekka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 6:02 am

vitamin D kod beba

Post od snekka »

Moj sin ima 7 meseci i ukupna kolicina mleka koju unosi je oko 500ml-ujutru i pred spavanje.Obzirom da je vestacko, na taj nacin mu je obezbedjeno oko 200 IJ vitamina D.Doktorka kaze da mu nije potreban dodatan unos u vidu kapi, ali ja iskreno sumnjam da mu hrana moze nadoknaditi ostalu preporucenu dnevnu kolicinu (400 IJ ako ne gresim). Napominjem da zivimo u Cikagu i da su zime veoma ostre i hladne, pa ne provodimo puno vremena napolju, a i sunca bas nema u izobilju; sem toga bili smo i malo prehladjeni u poslednje vreme i izbegavali smo ovaj hladan i jak vetar. Molim vas za misljenje...
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ovde se koriste tabletice D vitamin+Fluor do navrsene druge godine zivota deteta. Posto i moja cerka pije jos uvek formulu, ja joj ih ne dajem svaki dan, vec tako 2-3 puta nedeljno.... Trudim se i da se svaki dan setamo da bi bila i na svetlosti, jer je vitamin D dosta bitan u rastu i razvoju dece...I koliko znam i normalna dnevna svetlost ima uticaja na proizvodnju, ne samo sunce....
Odgovori