kasalj kod beba

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
tindy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 4:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kasalj kod beba

Post od tindy »

moja malecka ima 8 meseci i patimo vec dva meseca od kasljanja sa povremenim visokim temperaturama, da li smem da joj dajem biljne sirupe?pocela je iskasljavati....
opetsandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2007 5:29 pm

Post od opetsandra »

Odvedite dete kod lekara. Moraju joj poslusati pluca. Nikakvo lecenje napamet. Postoje sirupi koji se daju tako maloj deci, ali prvo mora lekar da obavi pregled.
tindy
Novi član
Novi član

Post od tindy »

vodlia sam je vec jedno 10 puta i svaki put nista nisu nasli ni culi. kazu grlo je u redu iako kazem da kaslje i gusi se, ne spava normalno...nisam neodgovorna da je lecim napamet ali lekari mi zasad nista, a ma bas NISTA nisu pomogli!
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Mogu da zamislim koliko vas data situacija zabrinjava i tamo negde frustrira. Možda bi bilo dobro da se raspitate za nekog dobrog pedijatra pulmologa pa potom alergologa...Ono što bi bilo dobro je da insistirate da se uzme bris grla i nosa, uradi krvna slika...Možda je beba alergična na jastuk, jorganče, perinu, prašak za veš, omekšivač...što opet ne objašnjava povremene visoke temperature. Ali dva meseca kašlja je zaista mnogo...Dakle, možda je najpametnije da promenite pedijatra.
Sve najbolje
wiseslawa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 6:34 pm

Post od wiseslawa »

Ako ste iz Beograda probajte otići na ATD u ***** Burdževića. Oni su jako temeljni i pažljivi. Ja sam kod njih išla zbog groznog kašlja u trudnoći, primili su me čak i bez uputa, detaljno pregledali i dali super savete.
Jedna stvar kod kašlja koju mi je savetovao pulmolog je stalno vlaženje vazduha (naročito ako imate centralno grejanje), inhalacija npr. obična voda provri, jedno 2l i držite bebu u blizini (ne iznad) naravno pazite da ne dođe blizu pare. Ja sam stavljala šerpicu sa vrelom vodom pored kreveta dok sam dojila bebu u krevetu. Treba piti dosta tečnosti, često luftirati i izvoditi dete na svež vazduh svaki dan.
To je onako laički, ali svakako ako to dugo traje potražite drugo, treće mišljenje. Na to imate pravo i nemojte se ustezati.
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Ja sam svojoj deci, po preporuci pedijatra, u situacijama kada jako kasljaju kuvala u velikoj serpi caj od zalfije i kamilice i stavljala pored krevetica da isparava dok spavaju. Stvarno pomaze. Cim prestane da isparava, ugrejte ponovo do kljucanja. i naravno, ono sto kaze i wiseslawa, jako je bitno da vazduh u prostoriji ne bude suv, vec da se cesto luftira i vlazi.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

A zasto joj ne dajete neki antibiotik, npr. amoksicilin/sinacilin? Konsultujte se sa lekarom i lecite dete. nije dobro sto dete dugo kaslje, a pritom se nista ne preduzima!!!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član

Post od Marijaft »

I jos nesto - obavezno joj uz antibiotik dajte vitamine - multivitaminske sirupe za jacanje organizma deteta(vidalin, vitacid, pikovit)!
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Ja detetu a pogotovu bebi od osam meseci ne bih davala antibiotike po preporuci. Bolje insistirajte da je ljudski pregledaju ili je odvedite privatno kod nekog pulmologa. Pre bih probala i to sa zalfijom i kamilicom jer mi deluje logicno. Moja sestra je za kijavicu stavljala po preporuci lekara i sitno iseckan crni luk pored kreveta i on tako maloj deci mnogo lepo iscisti nosic. To naravno kome ne smeta jak miris crnog luka.
Ali zbog tih temperatura ja bih insistirala na detaljnom pregledu.
Sve najbolje!
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član

Post od Marijaft »

ljudi, to nije samo kijaviva! Ne igrajte se, vodite je kod lekara, morace da uzima neki antibiotik! I to sto pre, ne igrajte se !!!
tindy
Novi član
Novi član

Post od tindy »

hvala na savetima i pomoci....pila je usput sinacilin, pa smo sad otisli kod drugog lekara, sad je dobila panklav i aloprol, samo je fazon u tome da se oporavi na nedelju dana pa sve pocinje iz pocetka.videcemo da li ce se sad oporaviti, pa ako ne, zahtevacu neki detaljniji pregled. sto se vazduha tice, koliko treba da bude vlazan?posto merimo vlaznost vazduha u sobi gde spava ....
willma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 13, 2008 9:35 pm

Post od willma »

Moja beba zapravo ne kaslje, vec s vremena na vreme kasljuca... Juce mi se cinilo da kaslje jer nije bljucnuo pa pokusava da to izbaci. Danas sam vec zabrinuta. :roll:
I da napomenem: bili smo prekjuce na redovnoj kontroli (bebac ima tri meseca), dr ga je pregledala, slusala i rekla da je sve u redu i da je odusevljena njime. Primio je i vakcine... Da li je ovo alarmantno?
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

zapusen nosic bebin

Post od dolce-vita »

Drage mame,

Ja imam sina od 6 meseci i jako jmu je zapusen nosic, dala nam je dr sinacilin antibiotik.Bolje mu je malo ali i dalje mu krklja u nosu, ne znam sta da radim.Sad cu da skuvam kamilicu i zalfiju kako vec rece jedna mama i da stavim u njegovu sobu da isparava.Aiko neko zna jos nesto neka pomaze.
Odgovori