Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
pozdrav, da ne duzim,imam problem sa strijama,koje su pocele da mi se pojavljuju u zadnjih godinu dana. naime, u teretanu idem vec vise od 3 godine, s tim sto sam prije godinu dana pravio pauzu od 2-3 mjeseca,nakon cega sam nastavio. kad sam tek krenuo u teretanu,pojavile su mi se strije,ali male i neprimjetne, da bi posle 2 godine,i pravljenja te pauze od 2-3 mjeseca one pocele da se sire sto se desava i dan danas. nalaze se u predelu bicepsa, i na prelazima rame-grudi i na prelazu rame-ledja(ispod pazuha)
probao sam sa VICHY anti-strech kremom,ali nema efekta,pa me interesuje imate li neki savet, s obzirom da imam 20 godina, a ovo bas ruzno izgleda
Jesu ti bele ili crvene strije? Ja imam bele na kolenima po 3-4 linije na oba. Kazu da su te bele forever a ove crvene mogu valjda da se skinu. Inache pojma nemam o strijama.
Znaci da tvojoj kozi ti treninzi, zapravo pumpanje misica ne prija, jer nije dovoljno elasticna i onda puca. Strije se mogu javiti i usled naglog debljanja, odnosno mrsavljenja. Preporucila bih ti da teretanu zamenis bazenom, ukoliko je to moguce... Postoji i neki Saljicev preparat protiv strija, ne znam koliko je efikasan.
hvala na odg, ali trenutno ne planiram da prekidam sa teretanom, posto vec tako dugo idem, pa bih imao jos vece probleme kad bih sad prestao, a posto se ne krecem mnogo, vjerovatno bih nabacio i jos kilaze...
da li bi mozda pomogao odlazak u solarijum,to sam nasao na nekom stranom forumu?
Solarijum ne, nema nikakve veze sa strijama. Potrebno je da kozu mazes svakodnevno-to moze biti neki glicerinski preparat. Ne bih znala nista podrobnije da ti kazem o tim kremicama. Raspitaj se, ima ih puno na nasem trzistu. Inace, nemoj da te zbuni sto se uglavnom namenjene trudnicama.
Nokia, pokushaj da kada se vratish iz teretane i istusirash nanesesh neki dobar losion ili mlijeko za tijelo, po mogucnosti skuplji i za suvu kozhu da bi se ona nakon "stresa" iz teretane "napila" vitaminima ili shta li vec... Nanosi ravnomjerno ili u malo vecem sloju na podruchjima gdje se strije nalaze... Postoji i jedan mali trik sa masazhom, naime masiraj ta mjesta prilikom nanoshenja mlijeka za tijelo od proizvoljne tachke prema srcu...
Chuo sam da strijama mozhe "pomoci" i deflamol mast. Ne znam da li se mozhe naci u Srbiji ili odakle si vec...
I polako sa teretanom, mozhda si ih i dobio zbog prevelikog opterecenja tj naglog dobitka na masi... Nazhalost kod vecine su strije cijena koja se placa za naglo i instant treniranje u teretani... (Nemoj da se uvrijedish zbog ovog komentara, ipak ne znam na koji nachin ti trenirash)
hvla na odg,probacu da nadjem neku kremu za to,ali bih volio ako bi se mozda javio neko ko je imao slican problem ili neko strucan da mi kaze da li postoji resenje za to
sto se tice treniranja i mase, nisam naglo dobio masu, uvijek sam bio malo puniji, i trenirao sam dosta postepeno, ali je mozda problem nastao kad sam napravio tu pauzu, kad se koza mozda bila opustila,pa posle nastavio i brzo se vratio u prethodnu formu... inace,imam 98 kg,oko 187cm
iz CG sam, ali trenutno studiram u Beogradu,tako da ako neko zna gdje i kako, nek javi
Haha, i ja sam iz CG, ali trenutno studiram vani...
Ja sam imao/imam slican problem, naime nakon nekoliko mjeseci treniranja u teretani, i dolaska ovamo i stagniranja pojavilo mi se par strija iznad kuka koje sam uspio da nekako ublazhim shaljicevim melemom protiv strija, plus od tada nakon svakog treninga nanesem mlijeko za tijelo, za svaki sluchaj... Od drugarice sam dobio deflamol gel da bih se otarasio jedne sitne opekotine i nekoliko puta sam namazao na mjesto gdje imam strije i nekako mi se cini da su se jos vise povukle... Doduse one su od pocetka bile sitne i bordo crvene boje, sada vishe i ne izgleda toliko ruzhno niti se primjecuje mnogo...
extra,blago tebi
ja cu na kraju i otici kod dermatologa,ako ne nadjem nikakvo resenje ovako, ali to mogu tek kad odem u CG,posto je ovde preveliko cimanje da dobijem uput, pa sam zato i odlucio da ovde pitam, pa ako neko ima jos savjeta...
Ja sam koristila STRIET, ali ne Saljic. Ne mogu da se setim onaj drugi od koga je. Ima u apotekama. Ni jednu striju nisam dobila. Bitno je piti 2-3 litre tecnosti dnevno, a ako se trenira i vise. Najbolje je piti vodu.