MYCOPLASMA PNEUMONIAE

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
klokkende
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 3:48 pm

MYCOPLASMA PNEUMONIAE

Post od klokkende »

Pre desetak dana sam "vadio" neke rezultate i pokazalo se da mi je pozitivan nalaz na bakteriju MYCOPLASMA PNEUMONIAE. Posto mi je hobi odgoj kanarinaca i time se ozbiljno bavim,internacionalni sam sudija za iste, zanima me da li je moguce da sam bakteriju "zaradio" od ptica i ako je moguce sta i kako ciniti dalje?Kako se prenosi sa ptica na coveka i kako se prenosi sa coveka na coveka?Ovo mi je posebno bitno jer sam otac 15-mesecne devojcice.Kako se manifestuje ova bakterija na organizam kod coveka?Koje su potencijalne posledice,opasnosti itd.?Ja sam sada na terapiji sa ERITROMICIN-om, zavrsavam u sredu, to ce biti 7 dana pijenja 4 puta dnevno tablete od 500mg, a sutra primam jednokratno injekciju LEMOD DEPO.Preporucili su mi da po zavrsetku terapije,ali najmanje posle nedelju dana povadim ponovo nalaze na ovu bakteriju.Inace,osim kaslja,koji me drzi oko mesec dana nemam nikakvih drugih tegoba, snimao sam pluca na RTG i na snimku nema nista.Da li je ova terapija korektna?Laboratorija koja je radila analize ( u Skoplju ) je preporucila lek AZYTHROMYCIN-SUMAMED. Svaki savet je itekako dobrodosao.Hvala unapred.Zeljko Aleksic
dzons
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 15, 2008 4:30 pm

Post od dzons »

vec par godina imam problema sa disanjem,otisao kod pulmologa,izvadio krv i pozitivan sam na mycoplasma pneumoniae (120). medjutim i posle sestodnevne terapije hemomycinom (2 kapsule dnevno),problemi sa povremeno otezanim disanjem se nastavljaju.da li bi neko od vrlih strucnjaka sa foruma mogao da mi predlozi neke dalje korake?
unapred zahvalan.
Odgovori