Snimak kicme - ko moze da procita rezultat

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
opticica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 29, 2006 8:36 am

Snimak kicme - ko moze da procita rezultat

Post od opticica »

Snimala sam kicmu i dok ne odem kod lekara nestrpljiva sam da mi neko protumaci nalaz radiologa. Napisano je:

Spondylsis def vert lumb INCIp

Sta to znaci, jedino mi je jasno ono za spondilozu. Hvala unapred.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Imate spondilozu, degenerativno oboljenje lumbalnih prshljenova.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
edinaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 5:15 pm

Post od edinaaa »

novi sam clan foruma.Al ipak se nadam da ce mi neko odgovoriti.Moj problem je sto mi ruke jako utrnu dok lezim ponekad i kad stojim ali rijede.Inače imam početnu spondilozu pršljenovaC5 i C4 u vidu ventralni osteofita.Imam i suzenu arteriju vertebralnu sa malim plakom na vertebralnom slivu.mozda i nisam baš strucno objasnila.Ipak molim vas da mi kazete dali mi ruke mogu toliko trnuti od početne spondiloze jer ja se bojim da ne ostanem invalid.IMAM 41 GODINU I MNOGO ZDRAVSTVENI PROBLEMA PA TAKO UZIMAM I MNOGO LIJEKOVA.POZDRAV...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Samo lekovi vam nece pomoci na duze staze.

Pochnite sa aktivnom kineziterapijom, ojachajte mishice koji ce svojom aktivnoshcu sprechiti nastanak bolova, umanjiti trenutne itd.

Obratite se fizijatru da vas uputi terapeutima.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
edinaaa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 5:15 pm

Post od edinaaa »

HVALA NA POMOČI BILA SAM NA FIZIKALNOJ TERAPIJI AL NIJE DALO NEKI REZULTATA . KINEZI TERAPIJA TO MI NIJE BAŠ POZNATO ALI ČU SE RASPITAT VRIJEDI POKUŠATI. POZZZZZZZZZZZZZZ.
Odgovori