drbgd napisao:Svi koji primaju poklone ima da se otpuste
korupcija je veliki problem naseg zdravstva, ali za nju je potrebno DVOJE!
ljudi koji na nju pristaju su sami krivi sto to cine, i ne preduzimaju korake protiv toga.
E nece tako biti!
Kad vama dodje ocajan covek, koji jedino zeli zdravlje, zeli da zivi, on je sve spreman da ucini sto se od njega trazi. I onda se vi spustate toliko nisko, postajete toliko bedni i ljigavi i uporedjujete doktora koji ima svu silu i moc i jadnog pacijenta koji bi sve ucinio da dodje do zdravlja.
Pa kako vas nije sramota. Vi ne znate nista o moralu! Za korupciju su odgovrni samo i samo doktori! A jadni ljudi rade ono sto moraju jer drugacije mogu samo da umru. Ili biste vise voleli da se neko naljuti pa vas ubije kad sledeci put budete trazili pare za nesto sto ste DUZNI da radite? Moze i tako! Hocete tako? Mislim, zasluzujete nasilje, ali eto, ljudi se ipak odlucuju da vas ne tamane, nego pristaju na ucene. A posle kad ozdrave onda beze od vas kao djavo od krsta i ne pada im na pamet da vam se osvete za iznudjivanje, jer ko zna, mozda se opet razbole.
Koji perfidni sistem za pranje para ste napravili. Svaka vam cast.
I sad se usudjujete da optuzite i pacijente. Pa ko ce vam u to poverovati.
Evo izvrsite eksperiment. Sledeci put kad pacijentu budete trazili mito, trazite umesto para da vam daju desnu ruku i videcete koliko njih ce biti spremno da to i ucini.
Doktori su zlotvori i pijavice jer iskoriscavaju LJUDSKU NESRECU.
Ajde ako te neki sudija zakine za kucu, za nasledstvo... itd, ajde ako te neka salterska radnica muci da joj doneses i zubni karton tvojih roditelja i DNK analizu... ali ako te neko ucenjuje za zdravlje to je ogavno i za svaku osudu. To je nedopustivo. To je najljigavije moguce korupcionastvo!
E tek sad mozemo razgovarati o razmerama korupcije u nasem zdravstvenom sistemu. Ja procenjujem po svim podacima kojima raspolazem iz licnog iskustva i od aktivista, da smo zagadjeni od te kuge preko 80%. Od najmanje medicinske sestrice do onih popularnih budzovana. Svi vole da ih pocastis i drsko zahtevaju.
Nikada necu zaboraviti jednog doktora kad sam sedeo u porodilistu i cekao suprugu da izadje. Taj covek nije mogao da hoda koliko je kesa sa picima i raznim skupim poklonima nosio. Mi sedimo u cekaonici i gledamo jel ovaj normalan. Jel ovo neki Kusturicin film? Sta je ovo? I jos covek sepa i zvizduce, ide srecan kuci u belim klompama. Dobar ulov! A mi gladni i zedni - pravde. Tog puta mu nisam podmetnuo nogu, ali sledeci put me nece nista spreciti.
Oni bukvalno od porodilista do mrtvacnice iznudjuju pare!