Acne vulgares

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
andrea&igor
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 25, 2005 3:29 pm

Acne vulgares

Post od andrea&igor »

Postovani forumasi,

Imam 23 godine i problem s aknama koji nisam imala ni u pubertetu ali eto sad mi velike muke zadaju!
Juce sam bila kod dermatologa,dijagnoza je: ACNE VULGARES!
Terapija je:Retin A krema,dercome clear i clindasome gel.(sve da stavljam 2 puta dnevno,ujutro i uvece)
Posto sam zaboravila da pitam doktoricu redosled stavljanja ovih preparata,zamolila bih Goranui ili mr ph.Silvia da mi pomognu!
Kad sam kupovala sinoc ove preparate u apoteci,farmaceutkinja se cudila jer smatra da je previse toga i da mi moze biti samo gore od ovolike kolicine preparata.
Dali i Vi mislite tako?
Sta mi je najbolje da uradim?
Dali sve ovo da kombinujem?

Unaprijed zahvalna,Andrea!
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

I ja mislim da je to prejako, probaj samo sa clindasom-om jedno nedelju dana pa ces videti. Predlog: ujutro se umivaj nekim blagim hidratisucim sapunom (npr. Dove) i nanesi na lice clindasom, uvece lice operi dercom clear-om i opet nanesi clindasome, tako jedno desetak dana pa ces dalje vec videti.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Da li imate više komedona ili gnojanica?
andrea&igor
Novi član
Novi član

Post od andrea&igor »

Imam vise gnojanica,komedona skoro i da nemam.
Problematican mi je vilicni dio i pomalo celo,a brada najvise!
Moram napomenuti da nije bas kriticno stanje,kad stavim tecni puder skoro da je podnosljivo ali mi i to jako smeta.(stalno moram stavljati puder)
Po koja izadje i po vratu.
Imam dosta nekih koje nisu vidljive okom ali su primijetne pod rukom,tj.dosta mi je rapavo lice sto me izludjuje, naravno!
To je to u kratkim crtama,nadam se da sam uspjela da objasnim trenutno stanje mog nekada idealnog lica!?
Pitam se dali moze biti da je ovo zakasnjelo pubertetsko stanje?
Pozdrav i hvala!
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

potpuno sam odusevljena kako je Dragan preporucio terapiju-bez greske-intuitivno, a i kako je Andrea lepo opisala promene- pa mi smo skoro skup profesionalaca- stvarno se ponosim svima
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
andrea&igor
Novi član
Novi član

Post od andrea&igor »

Opet ja,
posle nedelju dana koristenja derkoma i klindasomea ujutro i uvece pocelo je lice nenormalno da mi se peruta,svo se ogulilo,haos na sta licim!
Sve sam radila kako mi je Dragan preporucio ali samo mi je gore!!!!!
Sta sad da radim,kontrola kod dermatologa mi je za 2 nedelje tek a ja nemogu ovakva iz kuce?
Momentalno mi je na licu puder ali nemoze da prekrije perutanje,cak ga jos vise istice cini mi se!
Mada u uputstvu kod derkoma pise da moze doci do perutanja koze i da bi cak i trebalo ali nevjerujem u ovolikim kolicinama koliko je kod mene.
Neznam sta dalje da radim,dali da nastavim sa terapijom?
Ocekujem vasu pomoc!
Pozdrav!
dragan
Stalni član
Stalni  član

Post od dragan »

Bez pretenzije da budem dermatolog moj ti je savet da kupis Apaisak i da vlazis lice ujutro i uvece, pogotovo posle dercoma, clindasom nemoj prekidati. Inace Dercome u pocetku terapije izaziva crvenilo i perutanje tako da ti je Apaisac resenje. To je moj predlog po principu nuzno zlo, ali se ipak ti konsultuj sa Goranom i ako mozes otidji na pregled.

Srecno
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Dragane u potpunosti se slazem sa tvojim predlogom.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
andrea&igor
Novi član
Novi član

Post od andrea&igor »

Hvala ti Dragane puno a i tebi Gorana!

Pokusacu da nadjem Apaisac,samo mi recite kakvog je sadrzaja,jeli losion,gel,krem, itd?
dragan
Stalni član
Stalni  član

Post od dragan »

Postoji za lice i za usne, tako da neces pogresiti. Trazi Apaisac emulziju za lice i to ti je to. Imaju ga sve bolje snabdevene apoteke koje imaju kolekciju Uriage.
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Post od mr ph. Silvio »

U apoteci SB Trade ima Apaisac emulzije. Tel je 011/557-553.
Moze da se posalje i postom.
andrea&igor
Novi član
Novi član

Post od andrea&igor »

Samo da se zahvalim mr ph. Silviu,
ukoliko tu emulziju ne nadjem u mom gradu i okolini zovem SB Trade da mi posalju postom, mada mi se vec samo od sebe prilicno povuklo perutanje i smirilo lice,trenutno situacija uopste nije losa!!!
Stavljala sam masku od pekarskog kvasca pomijesanog sa vodom i bas mi je pomogla,prija mi super.
Pozdrav!!!
MilanBL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 2:14 am

Roacutane?

Post od MilanBL »

A sta je sa Roaccutanom?? Ja, hvala Bogu, i nakon 6 mjeseci koristenja sam jos uvijek i vise nego zadovoljan... za sada, samo u njega vjerujem.
andrea&igor
Novi član
Novi član

Post od andrea&igor »

Postovanje svima!

Koristim i dalje klindazom gel,derkom klir i retin A krem.
Zbog perutanja koze,vec pomenutog ranije,i zatezanja nabavila sam Apaisac emulziju i koristim je ujutro i uvece.
E sad me interesuje smijem li da posjecujem solarijum jer mi treba malo bojice za novogodisnju toaletu.
Molim vas za brz odgovor jer sam mislila vec sjutra da odem do Solary centra!!!

Srdacan pozdrav!
Andrea
Odgovori