keva je juce operisana, vestacki kuk joj je ugradjen...zove me non stop i zabrinuta je zbog konstantne utrnutosti noge, kaze da se zalila sestrama ali joj one ili nista ne govore ili kazu da ce biti sve u redu...
da li je normalno da se posle operacije tako nesto desava ili doktor treba da reaguje?
hvala unapred
opracija kuka...HITNO!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 6:34 pm
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
u kakvom polozaju lezi? koliko godina ima? ima li vishak telesne mase?
osecaj koji ima u nozi moze biti posledica operacije, tj anestezije bitno je da nema povishene temperature!
I nije lepo shto svoju majku zovete 'keva'!
osecaj koji ima u nozi moze biti posledica operacije, tj anestezije bitno je da nema povishene temperature!
I nije lepo shto svoju majku zovete 'keva'!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
hvala puno na odgovoru...izvinjavam se na izrazu "keva" al volimo se mi bez brige:)
upravo sam se cuo sa njom, radi se o reintervenciji, znaci ovo joj je druga operacija ugradnje vestackog kuka. prva joj je radjena u Kikindi i bio joj je ugradjen cementni kuk. u poslednje 2 godine trpela je jake bolove u tom predelu. ova juce operacija je uradjena u Beogradu na Banjici i cudili su se u ovoj bolnici zasto joj je pre 5 godina ugradjen cementni. inace ona sada ima 52 godine.
nema visak kilograma i nema temperaturu, postavili su je da lezi na ledjima.
upravo sam se cuo sa njom, radi se o reintervenciji, znaci ovo joj je druga operacija ugradnje vestackog kuka. prva joj je radjena u Kikindi i bio joj je ugradjen cementni kuk. u poslednje 2 godine trpela je jake bolove u tom predelu. ova juce operacija je uradjena u Beogradu na Banjici i cudili su se u ovoj bolnici zasto joj je pre 5 godina ugradjen cementni. inace ona sada ima 52 godine.
nema visak kilograma i nema temperaturu, postavili su je da lezi na ledjima.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
Utrnulost ili trnjenje operisane noge moze da bude produzeni efekat spinalne anestezije, ili posledica "produzenja" noge. (Naime, ranije ugradjena proteza se "povukla" nagore pa je noga bila prividno kraca). Reintervencijom je kuk vracen na svoje mesto, noga je prividno produzena i nervi mogu da budu malo nategnuti pa dolazi do utrnulosti. I ovo je obicno privremena pojava. Treci moguci razlog za ovakvu pojavu moze biti pritisak postoperativnog krvnog podliva na nerv.
S obzirom da je u petak uvece njoj stopalo bilo pokretno i nije se zalila na utrnulost, verovatno ce i ovo sadasnje stanje za dan-dva biti normalizovano
S obzirom da je u petak uvece njoj stopalo bilo pokretno i nije se zalila na utrnulost, verovatno ce i ovo sadasnje stanje za dan-dva biti normalizovano
-
- Novi član
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 1:24 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Svaka chast!tamaraft napisao:I nije lepo shto svoju majku zovete 'keva'!
http://www.youtube.com/watch?v=X4U7VgUQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
http://www.youtube.com/watch?v=fYia6tAd_EY&NR=1
Kad je struju izmislio Tesla, ameriko sisala si vesla!
-
- Novi član
hvala puno, da li ste i vi imali slicnih problema tipa duze utrnutosti stopala nakon operacije?zoranilijin napisao:Sto se tice vase majke Veljko je u pravu, nemojte puno da brinete o tome, bitno je da posle operacije vasa majka bude ukljucena u proces fizikalne terapije. Ovo vam govorim iz licnog iskustva, jer sam i sam pre mesec ipo da dana operisao desni kuk.
ja mislim da bi odmah posle bolnice majka trebala ici u neku banju i opet pitanje: da li ste vi isli u banju?
-
- Novi član