Pozdrav svima...
Mene konkretno interesuje da li ima neko kome je ugradjena bescementna proteza kuka a da ima izmedju 20-30 godina...
Ja sam 1982. godište, a 2001. godine sam imao saobraćajnu nesreću u kojoj sam povredio kuk, te mi je rečeno da će trebati kroz neko vreme da se ugradi bescementa proteza.
Sada posle 8 godina od nesreće osećam bolove, pokreti u kuku su ograničeni, jednostavno imam tegobe...
Znači da li je neko ugradio i kako je posle operacije....?
Hvala
operacija kuka kod mladih osoba
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
'Rok trajanja' u proseku je 10-15 godina.
Ali sa razvijanjem mishica i koshtanih dleova skeleta kod mladjih osoba se to vreme zna i smanjiti, povecanje telesne mase, dekondicioniranost, zivotne navike, profesija, ishrana....shto sta josh utiche na svaki prirodan oa i na zglob napravljen od neorganskih materijala.
Ono shto mozete i treba da uradite je da se obratite svom ortopedu, da odete na pregled i da snimite zblog da se vidi shta to pravo problem.
Mozda je neshto shto se moze reshiti i samo kineziterapijom.
Ali sa razvijanjem mishica i koshtanih dleova skeleta kod mladjih osoba se to vreme zna i smanjiti, povecanje telesne mase, dekondicioniranost, zivotne navike, profesija, ishrana....shto sta josh utiche na svaki prirodan oa i na zglob napravljen od neorganskih materijala.
Ono shto mozete i treba da uradite je da se obratite svom ortopedu, da odete na pregled i da snimite zblog da se vidi shta to pravo problem.
Mozda je neshto shto se moze reshiti i samo kineziterapijom.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.