pitanje

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
niveai
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 05, 2008 3:03 pm

pitanje

Post od niveai »

Interesuje me da li postoji mogucnost nastanka tumora posle povrede uzrokovane tupim udarcem iznad kolena, tj. iznad casice? Povreda je stara i vec nekoliko godina postoji "otok". Nema bolova niti crvenila. Hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

tumora???

tumorska tvorevina moze nastati svuge u ljudskom organizmu, i na kostima.

zashto odmah mislite na tumor?

kakve simptome imate?

pre bih rekla da ce pre nastati neka degenerativna promena na tom mestu nego tumor.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
niveai
Novi član
Novi član

Post od niveai »

Imam osecaj da se uvecava tokom vremena. A to jedino tumori rade, valjda. Kakve vrste degenerativnih promena mogu nastati?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

pa upravo se degenerativne promene na kostima i zglobovima uvecavaju, pretrazi po forumu ovaj podforum, kucaj artritis!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Za pocetak RTG pa onda se moze razgovarati o diferencijalnim dijagnozama.
niveai
Novi član
Novi član

Post od niveai »

Kako sam procitala, kod reumatoidnog artritisa se javlja otok ali i bol pri kretanju zbog ostecenja hrskavice i da pogadja stariju populaciju a meni je 20 god. A kakve bih simptome trebala da imam ako je stvarno, ne daj Boze, tumor? Hvala jos jednom...
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Severus je sasvim u pravu. Samo nabrajanje bolesti i/ili povreda koje su pracene otokom i bolom bi zauzelo nekoliko strana teksta. Mislim da bi ipak bilo najzgodnije da napravite snimak i "okacite" ga na forum, ili se javite lekaru, pa da nam javite sta je bilo.
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Veljko Jovanovic napisao:Severus je sasvim u pravu. Samo nabrajanje bolesti i/ili povreda koje su pracene otokom i bolom bi zauzelo nekoliko strana teksta. Mislim da bi ipak bilo najzgodnije da napravite snimak i "okacite" ga na forum, ili se javite lekaru, pa da nam javite sta je bilo.
I to MR snimak.
niveai
Novi član
Novi član

Post od niveai »

Posto nikako da nadjem vremena da odem i napravim snimak, zamolila bih vas da mi odgovorite koliko opasno ili neopasno ovo moje stanje moze biti. Izvinite na dosadjivanju. I hvala jos jednom.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Trazite procenu stepena opasnosti na osnovu nedovoljnog broja podataka. Ima skoro sest meseci kako smo se nas nekoliko slozili oko toga da treba da napravite snimak tog mesta i da se javite lekaru kako bi se uopste videlo o cemu se radi, a vi nikako da nadjete vremena za to.
Odgovori