balet kao rekreacija, da ili ne?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
a.miladinovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 16, 2008 8:03 pm

balet kao rekreacija, da ili ne?

Post od a.miladinovic »

Zanima me da li mogu da počnem da se rekreativno bavim klasičnim baletom,s obzirom da imam 35 godina? Visina 175cm, težina 54 kg,nisam sportski aktivna.
Molim za stručan savet.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ne vidim razlog shto se ne bi pocheli baviti bilo kojom aktivnoshcu osim ako imate neke funkcionalne tegobe, problem sa krvnim pritiskom, secerom, svezim prelomima itd.

ono shto je bitno ako sada pochinjete sa aktivnoshcu je da se otvoreno obratite osobi koaj odrzava te treninge, da joj kazete da s eniste bavili do sada slichnim aktivnostima ili bilo kojim drugim kako bi obratili paznju n avashe zamaranje i intenzitet vasheg treninga.

nikako nemojte prihvatati da budete u istoj grupi sa ljudima koji treniraju ovaj vid rekreacije dugo vremena i sa ljudima koji su savladali osnovne tehnike kretanja i koji su svoje telo vec utrenirali na trening od sat vremena.

vash trening mora biti doziran kako bi izbegli zamor mishica, upale mishica, istegnuca tetiva ili pu pu pu neke druge povrede.

i naravno uvek pre treninga zagrevanje od 20 minuta, pisala saa vec o ovome svemu, o vaznosti i sushtini zagrevanaj i istezanja, o treningu i doziranju ovde na forumu, koristite opciju Trazi i nacicete tekstove.

pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

A sto obrisa moje da?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

vanzemaljci!

oni su pametni, znaju kada i shta da obrishu, zna kada neko pishe iz dosade!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
hunter
Stalni član
Stalni član
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

tamaraft napisao:vanzemaljci!

Pa ne vredja me cinjenica da sam obrisan kao ovaj komentar! Ja volim balet i napisao sam DA!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

a da li zaista mislish da je to shto TI volish balet dovoljan odgovor osobi koja je postavila konkretno pitanje vezano za bavljenje baletom?

ako ne znash nishta o mehinizmu pokreta, o treniranju i delovanju treninga na organizam onda se suzdrzi pisanja odgovora samo da bi ih napisao i nabio broj postova. Ono u shta se razumesh pishi i nemoj da ovaj forum pretvarash u mesto za zezanje i druzenje i deljenje nepristojnih komentara, za to postoje prijatelji i drugovi, ako ih imash.

i svaki tvoj post koji bude neprimeran ce biti poslat za brisanje, tako da slobodno mozesh sad da napishesh svashta, ne mozesh ti da cutish, ajd raspali...
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

Raspaljujem, volim balet i ne smatram da je osoba od 35 hrndikrpirana za balet! I ne nabijam nista, a kamo li postove! Zasto se ljutis!?
hunter
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od hunter »

tamaraft napisao:vanzemaljci!

Pa niko me nije ni obrisao! Tema jos stoji, samo je balerina objavila dve teme! izvinite Temara!
Odgovori