Moje pitanje je:
Koliko je pametno da vezbam u teretani, i da li bih na nesto trebao da obratim paznju? Koliko dugo ne bih smeo da opterecujem ledja? Svaki savet je dobrodosao. Hvala unapred!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Uhhh ubode me u sred struke! Verovatno se poznajemo! Glupo je da te pitam ko i zasto te je ubo! Daj rentgen!Rile1987 napisao:Imam 21 godinu, i pre 11 meseci sam imao povredu - 2 uboda nozem u predelu donjih ledja (manje vise kod bubrega), i jos jedan pored leve lopatice. Dubine donjih uboda su 4.5cm i 3cm, dok je gornji, dosta plici sa 1.5cm. Povrede su bile samo muskulatorne. U periodu oporavka, bio sam prinudjen da mirujem (inace me ne drzi mesto) , tako da sam se malcice ugojio, a takodje sam totalno ispao iz forme. Odlucio sam da ponovo krenem u teretanu (posle sto godina), gde planiram da vezbanjem smrsam i nadam se izdefinisem se. Ta mesta na kojima sam uboden su mi jedno vreme reagovala na promene temperature, dok je to sada sve redje, i slucaj samo sa velikim promenama... Takodje osecam pojacani umor u ledjima kada sam neispavan.
Moje pitanje je:
Koliko je pametno da vezbam u teretani, i da li bih na nesto trebao da obratim paznju? Koliko dugo ne bih smeo da opterecujem ledja? Svaki savet je dobrodosao. Hvala unapred!
Hvala na savetu, hocu! Ne nemam licnog trenera, ali pravilno radim vezbe, a nemam nameru da se kilavim, nego planiram samo da smrsam i dovedem se u formu. Hvala na odgovoru!tamaraft napisao:Obrati se fizioterapeutu, radi funkcionalnog statusa, da ti se uradi mishicni test i testira postura pa da dobijesh izolovane vezbe za TVOJE potrebe a ne da dizesh teret u teretani, predpostavljam da nemash lichnog trenera nego da radish po programu 'arla kurla' u teratni??