Dystorsio TLC l.dex

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Protospatiaros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 1:22 pm

Dystorsio TLC l.dex

Post od Protospatiaros »

Dystorsio TLC l.dex, jel moze neko ovo da mi prevede na srpski?
Hvala! :D
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Uganuce desnog skocnog zgloba...
Protospatiaros
Novi član
Novi član

Post od Protospatiaros »

Veljko Jovanovic napisao:Uganuce desnog skocnog zgloba...
Hvala! 8) 8)
Protospatiaros
Novi član
Novi član

PITANJE???

Post od Protospatiaros »

Е па овако..

Slika

Као што пише у извештају, у недељу вече (30.11.) , нисам имао шта паметније да радим, него да трчим низ степенице :P ... Негде око трећег спрата, стопало склизне са степеника, згазим криво, и лепо се унаказим.
Моментално се појавио оток?? величине тениске лоптице, и касније се повећавао... Примили су ме у ургентном, снимљено, гипс стављен, контрола заказана у петак.
Slika

Slika

Лежао сам целе недеље, без померања, устајао само до купатила, и то на штакама. Од лекова пио само бруфене, и то доста, зато што је баш болело... Данас отишао на контролу у Студентску Поликлинику у Студентском Граду, нису ме примили зато што немају ортопеда. Затим сам отишао у Бежанијску болницу, где ме исто нису примили, наводно зато што ме је збринуо Клинички центар, и да се обратим њима у понедељак. Нисам из Београда, у Београду сам на студијам, тако да је све ово још компликованије. Отишао сам кући, и сам скинуо гипс, зато што је тежак, стискао ми је ногу, жуљио. Једноставно нисам могао да издржим. :oops:
А нога је изгледала овако:

Slika

Slika

Slika

Уплашило ме то што је буквално цело стопало модро (зелено) и отекло. Није ми први пут да уганем стопало, али сад сам га баш удесио... Ставио сам облоге са раствором оних Бурових таблета, за оток, и намазаћу касније синедол...
Било би лепо, да ако неки лекар прочита ово, прокоментарише, чисто да ме увери да није ништа страшно :oops: или да да неки савет, шта даље...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

:o krajnje neozbiljno nevaspitano i detinjasto!

ljude poput vas ne treba savetovati, vi sami vec sve znate.

strashno!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Protospatiaros
Novi član
Novi član

Post od Protospatiaros »

tamaraft napisao::o krajnje neozbiljno nevaspitano i detinjasto!

ljude poput vas ne treba savetovati, vi sami vec sve znate.

strashno!
Ја се извињавам, али стварно разумите и моју ситуацију. Студент, 19 година, сам у Београду. Нема ко да ме шета по болницама. А и гипс ми је тешко пао, не могу да лежим, а обавезе се гомилају... :oops: :oops:

и нисам урадио ништа толико несмотрено, осим скидања гипса :oops: ... нога подигнута, мировање....
Odgovori