jako aknasto lice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mazam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 4:55 pm

jako aknasto lice

Post od mazam »

Moja najbolja drugarica ima jako, jako aknasto lice i vrlo cesto joj crveni lice. To joj se pojavilo posle mononukleoze ( mislim da je to virusna upla limfnih zlezdi) i dodanas se nije povukla, otprilike 10-15 godina. Isla je na milion kozmetickih tretmana, pila orvagil i kozna sta jos sve od lekova, poslednjih pet godina je pila i kontraceptivne pilule. Rezultat je prekomerna kilaza (pre tri meseca je prestala da pije pilule i od tada se ugojila najmanje 10kg) i jako ostecena koza, da je jedno vreme mazala kajmak na lice, a akne i dalje "caruju". Razmisljala je da ide na laser, ali je upravo cula da nije bas pouzdan i 100% siguran, da se uglavnom skinu oziljci, a da se akne vracaju.
Brinem jer je to sve pocelo i psihicki da deluje na nju - zatvara se u sebe, ne izlazi, nema ni decka.
Mislim da je u Dzordza Vasingtona lecena skoro dve godine i za to vreme joj nije bilo ni bolje, ni gore. Kad joj je doktorka rekla da nezna sta vise da joj prepise, odustala je.
Ovde sam procitala za Roaccutan, ali s obzirom da je imala mononukleozu da li bi smela da ga pije? Da li postoji jos nesto sto bi joj zaista pomoglo?
Odgovori