Da li se necista koza lica, rozikast ten, sitne bubuljice i mitiseri mogu iskoreniti i izleciti?
Nisam se nikad preterano trudila jer mi je uvek delovalo kao mlacenje prazne slame - preparati koje kupujem su uglavnom kratkotrajnog desjtva, a i promene nisu nesto drasticne.
Da li takva koza lica ikada moze da postane glatka i nezna, normalne boje kao ostatak koze, i kako?
Da li se koza ikada zaista popravlja?
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
iz licnog iskustva, uz pilule za kontracepciju moze kozha da ti bude perfektna. ali efekat traje svega nekoliko meseci nakon sto prestanes da ih uzimas. ja sam pila 2god, pa sam napravila pauzu od 7 meseci, i vratile su se akne nakon 6. meseca pauze, mada u znatno slabijem obliku. sada sam ponovo na piluli zbog ginekoloskih problema, a lice mi se opet cisti.
ne znam sta da ti kazem, osim da se ne nadas da ces kremicama i preparatima koje mazes na lice resiti problem. a ko moze, nek me demantuje. naravno, pilule nisu jedino resenje. postoje jos neki lekovi tipa roakutan, ali ja ih nikad nisam uzimala, tako da ne znam koliko je dugotrajno njihovo dejstvo.
ne znam sta da ti kazem, osim da se ne nadas da ces kremicama i preparatima koje mazes na lice resiti problem. a ko moze, nek me demantuje. naravno, pilule nisu jedino resenje. postoje jos neki lekovi tipa roakutan, ali ja ih nikad nisam uzimala, tako da ne znam koliko je dugotrajno njihovo dejstvo.
I ja sam mislio da ne moze da se iskoreni vec samo da se drzi pod kontrolom,a sada verujem da je uz dobrog dermatologa sve moguce.Sto se tice roaccutana poznajem momka koji je bio na terapiji roaccutanom i 5-6 godina nema mitisera i akni,mada su mu ostali oziljci,a imao je najtezi klinicki oblik L70.1.Naravno raoccutan je za teze oblike.Velika greska koju svi pravimo jeste da probamo jednog ili dva dermatologa i ne budemo zadovoljni,onda odustanemo i krenemo da se lecimo po apotekama i kozmetickim salonima i na kraju nam od svega toga ostanu posledice u smislu oziljaka.Te je moj savet traziti dermatologa dok ne nadjete pravog...
Pa dobro, to jeste tacno,
ja, recimo, jesam promenila samo 2 dermatologa.
A i bila sam neprecizna u svojem odgovoru:
naravno da, ako imate lakse oblike akni, ili neke druge manje ozbiljne probleme sa kozzom, treba da pokusavate sa blazim tretmanima. Oni koji imaju srednje/teze probleme, ne verujem da mogu da ih rese kremama.

A i bila sam neprecizna u svojem odgovoru:
naravno da, ako imate lakse oblike akni, ili neke druge manje ozbiljne probleme sa kozzom, treba da pokusavate sa blazim tretmanima. Oni koji imaju srednje/teze probleme, ne verujem da mogu da ih rese kremama.
Uhhhh. Sa Jeanine, mi se situacija nije nimalo popravila posle prve kutije. Zato cu sada preci na Diane35, koje sam ranije pila 2 godine. Sa njima sam prve znake videla posle 15 dana, a posle 3. kutije mi je lice bilo sasvim cisto. Probaj Jeanine u svakom slucaju, pa ako ti se posle 3 kutije ne popravi stanje, razgovaraj sa doktorkom da predjes na Diane.kiwimeow napisao:Meni je doktorka preporucila bila zhanin (kontrac. pilule) takodje zbog nekih sitnih ginekoloskih problema, pa cu ionako poceti uskoro s njima verovatno. Posle koliko si ti primetila rezultate na kozhi?