Operacija treceg krajnika

Diskusije o ORL tj. uho, grlo, nos grani medicine. Sve o anatomiji, fiziologiji u patološkim stanjima uha, grla i nosa. Postavite pitanje ili podelite iskustva i savete o tegobama iz oblasti otorinolaringologije.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
irena973
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 5:18 pm

Operacija treceg krajnika

Post od irena973 »

Zanima me jos necije misljenje po pitanju operacije treceg krajnika.Imam sina od 5 godina kojem je predlozena operacija treceg krajnika sa ugradnjom cevcica.On inace nema klasicne simptome tipa bronhitisa, upale usiju,upale grla, angine, ali svaka prehlada utice tako da mu se zapuse usi.Uglavnom spava otvorenih usta, hrce nekad vise nekad manje.Ako neko moze jos malo bolje da mi objasni to sa cevcicama u usima. hvala unapred, volela bih necije misljenje ko je prosao kroz to sa malim detetom.
Lovely
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 9:19 pm

Re: Operacija treceg krajnika

Post od Lovely »

irena973 napisao:Zanima me jos necije misljenje po pitanju operacije treceg krajnika.Imam sina od 5 godina kojem je predlozena operacija treceg krajnika sa ugradnjom cevcica.On inace nema klasicne simptome tipa bronhitisa, upale usiju,upale grla, angine, ali svaka prehlada utice tako da mu se zapuse usi.Uglavnom spava otvorenih usta, hrce nekad vise nekad manje.Ako neko moze jos malo bolje da mi objasni to sa cevcicama u usima. hvala unapred, volela bih necije misljenje ko je prosao kroz to sa malim detetom.
vidim da vam niko nije odgovorio na temu :( i meni su preporucili za sina od 7 godina oereaciju treceg krajnika. Letos sam ga dovela kod privatnog ORL da ga pregleda jer spava sa otvorenim ustima prica "kroz nos" .... i on mi je rekao da mu dajem fervex za decu s vremena na vreme ?! Pre nekoliko dana bila sam u makedoniji i tamo ga odvela kod privatnog ORL gde su mu uradili EHO sinusa i nekom sondom gledali u nosic i DR je rekla da mu sto pre napravimo operaciju treceg krajnika jer je ogroman. Planiram ovih dana da ga vodim ovde kod kod lekara i nadam se da cu ovog puta imati malo vise srece sa dr i da necemo dobiti fervex. Pa me zanima kako u danasnje vreme izgleda operacija treceg krajnika ( ne u privatnim bolnicama ) ?
dusa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 29, 2006 11:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dusa »

pre neki dan dobila sam uput da se mom sinu koji ima 6 i po godina odstrani treci krajnik. Nije ranije imao tegobe , ali prosle zime pocele su cesce kijavice, govor kroz nos i blago skripanje u grlu. Ove zime mesec dana bio bolestan. Prvo zapusen nos, pa kasalj , pa se to vrti u krug. Ono sto je sigurno je konstantan nazalni govor. Na ORL klinici uradili su mu audio test koji je pokazao da ima sekreta u desnom uhu i lekar je preporucio odmah odstraniti treci krajnik. Nije posebno hrkao ili spavao sa otvorenim ustima, nikada nije imap upalu uva niti ceste upale grla. Ali evo sada taj treci krajnik izgleda ustvari pravi velike probleme, jer se cesto javlja kasalj. To je sve pocelo od prosle godine. Nazalni govor je sve izrazeniji. I kada je zdrav govori na nos. Audio test je, mislim, bio presuda. Evo za dve nedelje , samo nek je zdravlja, radimo potrebne analize krvi i spremamo se za operaciju treceg krajnika. Generalno se ta operacije radi sa lokalnom anestezijom ali mogu misliti kakav je to stres. I ja jos pamtim kada su mi tako vadili krajnike. Fuj, grozno je. Zato cu se potruditi i traziti da je mom detetu rade pod totalnom anestezijom. Nije to valjda nista strasno, a dosta toga se resava. Znam po sebi kada sam bila mala imala sam isti problem.Stresno ce biti i za mog decaka i za mene ali ako je to resenje stisnucemo zube. Pozdrav
unapred hvala
dvacic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 12:00 am

boli vas uvo? nikad vise

Post od dvacic »

kao mali,stalno sam imao zapalenje uva, :oops: svaki put je bilo ispiranje :o ,injekcije,i sve u krug,s tim sto su bolovi stvarno jaki,sta sve nisam probao od čuvara kuće pa nadalje,iste probleme je imao i moj otac dok nisam saznao pravi lek :D ,od tada ja neznam kako je to kad boli uvo,ma ni promaja mi nemoze nista,ko ima slične probleme neka mi se javi na email. [email protected] ,garantujem 100 posto za uspeh :D
dvacic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 12:00 am

čmičak? ma daj

Post od dvacic »

za tri dana sami ga lečite,javite mi se na [email protected] pa ću vam reći
Dazy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 11:48 am

Post od Dazy »

vadjenje krajnika nije strasna stvar. meni su kao maloj izvadili treci krajnik, ali sam posle toga imala sve cesce upale grla i usiju.
mom bratu su izvadjeni svi krajnici i on hvala bogu nema nikakvih problema te vrste, retko neka blaga kijavica i to je to.
moja preporuka vam je da ako se vec odlucite na vadjenje krajnika odstranite sva tri
gagi15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:49 am

Post od gagi15 »

Iskreno receno ne slazem se sa teorijom da treba operisati krajnike. Nisu to samo nepotrebni bademcici koji zapusavaju grlo. Imaju i oni njihovu funkciju i treba ih postovati. Oni su dobar zastitni sistem protiv bakterija, i odstranjenjem krajnika se ukida jedna od barijera zastite organizma, i bakterije ce samo napadati nize. U slucaju da su veliki, samo treba sacekati, dete raste, a krajnici ne, tako da ce zauzimati sve manje i manje mesta u grlu.

Sto se tice disajnih problema, upale usiju zapusenog nosa, rinitisa, kaslja, i uglavnom svih vrsta decijih ORL problema, vrlo dobro pomaze homeopatija. Ne zelim prepirke, ali zaista sam u profesionalnom i privatnom zivotu imala vrlo pozitivne utiske na ove tretmane.

(to kazem ovako suzdrzano, jer samo pominjanje reci homeopatija, na ovom forumu izaziva zestoke komentare, koje zaista zelim da izbegnem, medjutim moj jedini povod je da pomognem onima koji to zele. Znaci ako neko zeli savet, vrlo rado mogu dati imena lekova koje verujem mozete potraziti u apotekama). S postovanjem.
farah24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 12:46 pm

Post od farah24 »

Za gagi15 ili bilo ko ko mi moze dati dobR SAVJET

naime imam sina kome je 4 god i ima problem sa trecim krajnikom i vec ima 20 dana nikako da se rjesi slajma kad kaslje a to je najcesce ujutru jako "socno" produktivno kaslje i nema sta mu nisam davala ali on i dalje vrti taj slajm u krug i navece hrce i spava otvorenih usta centralno je grijanje sav se jadan zacepi ujutru i slajma je pun.

stoga helppppppppppppp
Svijete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu riječ za mene: "VOLJEH"
farah24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 12:46 pm

Post od farah24 »

i da dodam od neke 2. god nije neko apetitli dijete i dan danas ga hranim teskom mukom nece da jede i zalogaj drzi dugo u ustima valjda ima otezano gutanje isl.
konstatovan mu je treci krajnik ali ne i predlozena operacija nikada nije imao gnojnu anginu ili problema sa ovim krajnicima tako da me sve zivo interesuje a ovi nasi ljekari ne dao Bog nikome rijec dukat i mrzi te kad mu dodjes.
interesuje me koliko dugo smije iskasljavat (postoji li neka granica do koje smije imati taj produktivni kasalj) mislim ne kaslje stalno malo se nakaslje ujutru ili nekad tokom dana al cujem da je to onaj produktivni socni kasalj. i sta mi je cinit ?
inace nos mu je suh i navece hrce i ujutru ustane sav izboranih suhih usta.

molim sve ljekare i drage ljude sa foruma da mi daju savjet umire me ili sta vec jer vec mi je muka od svega........... :(
Svijete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu riječ za mene: "VOLJEH"
Odgovori