prsljenovi...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
baggie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 6:56 pm

prsljenovi...

Post od baggie »

Prije mjesec dana sam primjetila ispupčenje na pršljenovima koji su pri dnu vrata.. kako da objasnim.. vecina ljudi na tom mjestu ima malo brdašce, jedan pršljen koji je malo iskočio.. ali ja imam cijelo brdo! :o
Ono što ja mogu da primjetim je da su mi 2 pršljena krenula nekud, i ja bih da ih zaustavim i vratim ako se to može ikako?

ne boli me ništa, imam 22 godine, imam pravilno držanje, krecem se... nijesam bas sigurna od kad imam taj problem, nisam obracala paznju na to..
Jel se to može srediti vjezbama?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Poslednji prshljenovi vratnog dela kichme prirodno, anatomski su prominentniji tj ispupcheniji od ostalih prshljenova, zato ti se i chini da si kao nekuda krenuli ti prshljenovi.

Preslishaj se poslednjih par meseci, godina, da li puno sedish ili si puno savijena ka napred, ovi prshljenski nastavci znaju da se istaknu nepravilnim polozajem tela, aiko tvrdish da imash dobro drzanje.

Ako nemash nikakvih tegoba znachi da je tvoj problem chisto estetske prirode, bar za sada, a ako zelish mozesh se obratiti fizijatru koji ce utvrditi stupanj deformiteta ako ga ima i shodno tome prepisati kineziterapiju, tj vezbe.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
baggie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 6:56 pm

Post od baggie »

Djaola dje upisivah fakultet :D

Imam slabe leđne mišiće, jel to može zbog toga da bude?

Recite mi iskreno, koliko se to moze srediti vjezbama, obzirom da sam zavrsila sa rastom? Podnijecu ja to, samo me interesuje dal da se trudim malo ili malo više :D
Odgovori