sitne ranice oko usta

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Avram
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 11:59 am

sitne ranice oko usta

Post od Avram »

Zdravo,

Pre par nedelja su mi se oko usta (samo sa strane, i leve i desne) pojavile neke sitne rane, kao ispucala koža i crvenilo. Evo slike, mada je slikano mobilnim telefonom tako da je pitanje da li se išta korisno može videti.

Slika

Kako se ovo dešavalo i ranije (doduše ne skorije, pre nekih 4-5 godina), nisam otišao dermatologu već sam stavio malo cink paste jer je ranije pomagalo. Ovaj put nije pomoglo (mada, kako skoro svaki dan putujem za BG na fax po ovom hladnom i vetrovitom vremenu, moguće je da zato ne pomaže?). Probao sam da pijem antibiotike, ali se to iskomplikovalo pa sam odlučio da prestanem.

Od juče na ovo mažem Pantenol, čisto da malo regenerišem kožu, pošto mi se čini da krene da zarasta a onda kad jedem ili otvorim usta malo više - pukne, i opet iz početka. Čini mi se da mi je koža malo elastičnija (manje boli/puca kad jako otvorim usta) od kad koristim Pantenol, ali opet sve ide sporo... ranije sam ovo rešavao za par dana... sad traje već skoro dve nedelje :/

Ima neko iskustva, savet (pre nego što vidim da ništa ne pomaže i odem kod dermatologa)?

Nemanja
Odgovori