Bruh?

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
anal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 16, 2008 12:17 pm

Bruh?

Post od anal »

Mojoj bebi koja ima mesec i po dana se pojavio bruh pre otprilike 3 nedelje i do sada se pojavljivao 3 puta i uglavnom se sam vracao. Pre 3 dana se pojavio i na levoj i na desnoj strani i ja sam ga vratila na msto. Zanima me da li je moguce da ti otvori sami zarastu? Kakva je procedura za operaciju, postoperativni rok?
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

Postovani,

bruh, ili preponska kila, kada se javi, ne prolazi sama od sebe. Operacija je jedini nacin lecenja.
Otvor u trbusnom zidu koji je odgovoran za nastajanje kile se nece smanjivati, naprotiv, postajace sve veci, i kile ce se sve cesce pojavljivati.
Ozbiljna komplikacija kile je njeno ukljestenje kada moze doci do kompromitovanja cirkulacije najcesce creva koje se nalazi u kilnoj kesi. Tada morate brzo reagovati i u najkracem vremenu stici do decjeg hirurga.
Operacije kila su rutinske, kratkotrajne i moguce je odraditi obostrane kile istovremeno. Boravak u bolnici je kratkotrajan.
Postoperativno se deca jako brzo oporave, pogotovo male bebe kao sto je vasa.
Sto pre odradite operciju, bicete mirniji, a beba ce je lakse podneti jer nece imati traumu secanja na tu neprijatnost.

Lep pozdrav
anal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 16, 2008 12:17 pm

Hvala

Post od anal »

Hvala na odgovoru. Mi smo u medjuvremenu operisali nasu bebu i sve je odlicno proslo.
dalton
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 06, 2007 7:05 pm

Post od dalton »

uraaaaa

:P
nelle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 12:17 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nelle »

Pozdrav svima.
Nastavljam ovu temu posto smo pre 2 dana saznali da nam cerka (5g.) ima bruh i da bi trebala na operaciju.
Doktori, a i mi, misle da je to njoj jos od kako je bila beba.Naime,tada je, do 7. meseca, veoma puno plakala.
Primecivali smo i ranije, ali kako se javljalo s vremena na vreme, nismo tome davali neki znacaj.
Dr nam je rekao da ne moramo da zurimo,ali da se odlucimo kada cemo i da mu se javimo da zakazemo.
Malo sam se raspitao i svi nam kazu da, pored toga sto bi trebalo sto pre da uradimo, isto tako i zimski period pozitivno deluje na postoperativni period.
Odgovori