Molim vas da mi kazete vase misljenje, naime bila sam kod dermatologa i evo presipacu sa nalaza njeno misljenje jer pijem Amracyn vec 4 nedelje i malo je poboljsanje.
Lokalni nalaz: Na kozi lica perioralno paranasalno eritem uz brojne papule do velicine ciodine glavice. Samoinicijativno nanosila Elocem.
Dg: Dermatitis perioralis
Th: Amracyn caps 500 mg 3x1 7 dana, 2x1 7 dana, 1x1 14 dana
Lokalno Girosdal myxtura 5% uvece, Linola fett crem u toku dana uz prethodne obloge sol ac borici 3% 2x po 30 muin.
Crvenilo oko nosa i na bradi gdje i jeste bio najveci problem se smirilo i koza se donekle izjednacila mada i sada imam blago crvenilo oko nosa a na bradi su se stvorile potkozne bubuljice kao sitno masno tkivo pa nisam sigurna smijem li ih dirati.Ova mixtura koja se nanosi navece jos vise je cijelo podrucje isusila. Imam 31 god i osjetljivo lice i vise nisam sigurna sta koristiti i kako njegovati lice. (Koristila sam Eucerin Hydo protect (svijetlo plava linija) dnevnu kremu a oko ociju isto Eucerin Q 10, za noc nista. Nisam sigurna da je ova Linola dovoljna jer mi je doktorica iskljucila Eucerin. Sta Vi mislite o gore navedenom problemu i kako da njegujem lice. Unaprijed zahvalna. Pozdrav iz RS.
dermatitis perioralis
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
perioralni dermatitis se leci i po 2 meseca antibioticima, pokusajte da budete strpljivi jer nanosenje nekih kremova i dodatno hidriranje mogu ponovo razbuktati bolest
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.