Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
s vremena na vreme mi se pojave sitne bele bubuljice oko usana. u pocetku je tu bila samo jedna bubuljica koja se pojavi, bude ruzna mala bela, pukne i posle 2-3 dana ne stane, a sad se desi da se pojavi vise njih, pukne i posle par dana ne staje, stim sto kad ne stanu ostavljaju crvenilo za sobom koje traje traje i traje. probao sam svasta da mackam, svasta da jedem/ ne jedem, medjutim ne mogu da provalim sta ih iritira i zasto se javljaju...
ako neko moze da mi kaze kako da ih se resim, bio bih zahvalan, posto izgledaju ruzno i iritiraju, a i bolne su
btw na slici su bubuljice koje su pukle tj nemaju beo kraj
Svakako najpametnije je da odes kod dermatologa.Cini mi se da to ima malo veze i sa brijanjem.Ni slucajno se ne izbrijavaj,koristi brijace za jednokratnu upotrebu i gel/penu za osetljivu kozu.Npr. vichy,nivea...
Ima veze sa brijanjem 99%. Ja se izbrijavam pa mi sutradan iskoche sitne bele na mestima gde su prethodne bile...izbrijavam se da bi mi lice bilo glatko Kolko vidim od sutra moram prestati sa izbrijavanjem makad do leta. Da li neko zna zashto iskachu bubuljice od izbrijavanja?
Svi ovi "savrseni" brijaci sa 5 ostrica i sl. vrse snazan atak na nasu kozu,pogotovu ako se jos i izbrijavamo.Zatim gelovi koji se reklamiraju su takodje vema jaki.Zbog svega toga dolazi do zapaljenja folikula dlake i nastanka bubuljice.Sasvim lepo mozes da se obrijes sa obicnim brijacem za jednokratnu upoterbu,meni recimo odgovara gillette blue 2 exel,ali opet bez izbrijavanja.Posle bi trebalo staviti neku neutralnu umirujucu kremu.To pricam na osnovu licnog iskustva e sada ako gresim neka me neko ispravi...
au, moguce je da je od toga... ja se baaas izbrijavam [da bi mi koza bila glatka] i bas koristim taj sa pet ostrica gilete fusion], te probleme sam primetio od kad sam promenio zilet.
fusion imam oko godinu i po dana, i do pre mesec dana sam korisio zilete koje sam kupio u nemackoj. onda sam ovde u Metrou kupio druge i nastao je haos... i ovo je vec drugi put da mi nastaje haos sa licem kada ga brijem ziletima kupljenim u metrou, prosli put je bilo sa mach 3 turbo
samo nisam mogao da povezem da je to od toga... nikad vise necu kupiti zilete u metrou
Ne znaci da je od bijanja,to mi je samo proslo kroz glavu.Dermatologu se sakako obrati i pokusaj da koristis brijac za jednokratnu upotrebu,mislim da bi ti znacilo a u svakom slucaju neces nista izgubiti....Ako se pazljivo i polako brijes sasvim lepo mozes i sa njima da se obrijes a pri tom da ne iziritiras kozu.Pozdrav.