sitne bele bubuljice oko usana

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Mirko BGD
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 10:52 pm

sitne bele bubuljice oko usana

Post od Mirko BGD »

pozz

s vremena na vreme mi se pojave sitne bele bubuljice oko usana. u pocetku je tu bila samo jedna bubuljica koja se pojavi, bude ruzna mala bela, pukne i posle 2-3 dana ne stane, a sad se desi da se pojavi vise njih, pukne i posle par dana ne staje, stim sto kad ne stanu ostavljaju crvenilo za sobom koje traje traje i traje. probao sam svasta da mackam, svasta da jedem/ ne jedem, medjutim ne mogu da provalim sta ih iritira i zasto se javljaju...

ako neko moze da mi kaze kako da ih se resim, bio bih zahvalan, posto izgledaju ruzno i iritiraju, a i bolne su

btw na slici su bubuljice koje su pukle tj nemaju beo kraj

Slika
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Higijena, prljave ruke, bakterije...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mirko BGD
Novi član
Novi član

Post od Mirko BGD »

au! ne mogu da verujem. Bas vodim racuna o higijeni usta, ruku, bas optereceno vodim racuna o higijeni... strasno ovo je sigurno nesto virusno
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Svakako najpametnije je da odes kod dermatologa.Cini mi se da to ima malo veze i sa brijanjem.Ni slucajno se ne izbrijavaj,koristi brijace za jednokratnu upotrebu i gel/penu za osetljivu kozu.Npr. vichy,nivea...
Shpongle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 10:03 pm

Post od Shpongle »

Ima veze sa brijanjem 99%. Ja se izbrijavam pa mi sutradan iskoche sitne bele na mestima gde su prethodne bile...izbrijavam se da bi mi lice bilo glatko :) Kolko vidim od sutra moram prestati sa izbrijavanjem makad do leta. Da li neko zna zashto iskachu bubuljice od izbrijavanja?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Svi ovi "savrseni" brijaci sa 5 ostrica i sl. vrse snazan atak na nasu kozu,pogotovu ako se jos i izbrijavamo.Zatim gelovi koji se reklamiraju su takodje vema jaki.Zbog svega toga dolazi do zapaljenja folikula dlake i nastanka bubuljice.Sasvim lepo mozes da se obrijes sa obicnim brijacem za jednokratnu upoterbu,meni recimo odgovara gillette blue 2 exel,ali opet bez izbrijavanja.Posle bi trebalo staviti neku neutralnu umirujucu kremu.To pricam na osnovu licnog iskustva e sada ako gresim neka me neko ispravi...
Mirko BGD
Novi član
Novi član

Post od Mirko BGD »

au, moguce je da je od toga... ja se baaas izbrijavam [da bi mi koza bila glatka] i bas koristim taj sa pet ostrica gilete fusion], te probleme sam primetio od kad sam promenio zilet.
fusion imam oko godinu i po dana, i do pre mesec dana sam korisio zilete koje sam kupio u nemackoj. onda sam ovde u Metrou kupio druge i nastao je haos... i ovo je vec drugi put da mi nastaje haos sa licem kada ga brijem ziletima kupljenim u metrou, prosli put je bilo sa mach 3 turbo

samo nisam mogao da povezem da je to od toga... nikad vise necu kupiti zilete u metrou :evil:
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ne znaci da je od bijanja,to mi je samo proslo kroz glavu.Dermatologu se sakako obrati i pokusaj da koristis brijac za jednokratnu upotrebu,mislim da bi ti znacilo a u svakom slucaju neces nista izgubiti....Ako se pazljivo i polako brijes sasvim lepo mozes i sa njima da se obrijes a pri tom da ne iziritiras kozu.Pozdrav.
Odgovori