Slučajno sam naišla na ovaj formu i vidim da ima mnogo korisnih savjeta za roditelje.J a imam djevojčicu koja će uskoro napuniti dvije godine.Ono što nas muči su česte upale grla koje ima, u prosjeku jednom u dva mjeseca. Doktorica mi kaže da je to normalno za neku djecu dok im rastu zubi, ali meni je to nekako previše. Svaki put dobije antibiotik (Penbritin) i on joj jedini i pomogne. No, ono što mene zabrinjava je činjenica da u principu često pije antibiotike (kao što rekoh, upalu grla ima svaka dva mjeseca, znači toliko često i antibiotike pije) i koliko oni mogu biti škodljivi za nju? Posljednji put kad je bila bolesna pokušala sam da ne upotrebljavam antibiotike, ali poslje borbe od tri dana sa temperaturom antibiotici su bili neizbježni...
Hvala vam unaprijed na odgovorima...
Upala grla
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Ne znam da li vasa cerka drzi stalno prste ili igracke u ustima. Moj sin je, na primer, prvi visoku temperaturu dobio zbog upale grla, a upalu zbog guranja svega i svacega u usta. (mada on ipak ima 10 meseci)
Probajte mozda da joj malo cesce dajete cajeve i kada nije bolesna i mozda neki biljni sirup za jacanje imuniteta. Preporucila bih vam i sirup Dr. Theiss. To je sirup protiv kaslja i za decu i za odrasle(meni su ga preporucili na ovom forumu), ali dok sam ga davala sinu i ja sam ga par puta probala jer me je bolelo grlo i neverovatno koliko osvezava i prija grlu, a uz to je i potpuno prirodan. Druga varijanta je da,ako niste proverite da li ima neku bakteriju u grlu, koja se mozda stalno vraca posle antibiotika.
Pozdrav!
Probajte mozda da joj malo cesce dajete cajeve i kada nije bolesna i mozda neki biljni sirup za jacanje imuniteta. Preporucila bih vam i sirup Dr. Theiss. To je sirup protiv kaslja i za decu i za odrasle(meni su ga preporucili na ovom forumu), ali dok sam ga davala sinu i ja sam ga par puta probala jer me je bolelo grlo i neverovatno koliko osvezava i prija grlu, a uz to je i potpuno prirodan. Druga varijanta je da,ako niste proverite da li ima neku bakteriju u grlu, koja se mozda stalno vraca posle antibiotika.
Pozdrav!