vid kod beba

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
devoted
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vid kod beba

Post od devoted »

Moj sin ce za nedelju dana imati 2 meseca i pocela sam da primecujem da i dalje ne gleda u lica i ne prati pogledom predmete i lica koja se krecu pred njim. Reaguje na zvuke i smeta mu jaka svetlost, sunce na pr. kada mu sija u oci. Zanima me koliko i dali kasni sa razvojem vida i dali treba reagovati tj.kakva su vasa iskustva? Veliki pozdrav!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

josh je mali da bi pratio lica i reagovao na njih, ta reakcija pochinje u trecem mesecu, za bar josh 2-3 nedelje.
ako reaguje na zvuke sve je u redu, ako mu smeta jaka svetlost i to je u redu, znachi da ga vi ili ne iznosite dovoljno napolje na prirodnu svetlost, chinite greshku kao shto je chini vecina roditelja, zamrachujete prostorije u kojoj je beba. za tim nema potrebe sem nocu.
mada, ni vama nije prijatno kada iz tame odjednom izadjete na jaku svetlost.
kod bebca je to sve navikavanje i treba samo vremena da prodje, da on sam od sebe sazri i pochne da komunicira malo vish esa vama.
pronadjite negde motorni razvoj deteta u okviru kog ima i vizuelnih reakcija i razvoja vida, socijalne komunikacije.

ako uspem da vam nadjem neki lep tekst postavicu ga ovde.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
devoted
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 22, 2008 1:07 pm

Post od devoted »

Hvala puno, umirili ste me. pozdrav.
Odgovori