preosetljivost testisa

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
neo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 12, 2004 2:00 am

Post od neo »

Zanima me da li neko ima i kakva iskustva sa ovim problemom. Pre par meseci osecao sam blagi bol u testisima ( vise kao neka preosetljivost) nije bilo otoka, ili crvenila, niti peckanja pri mokrenju ili bilo kakvih druguh simptoma - i radio sam testove i nadjena mi je bakterija ureaplasma urealitika - nakon toga sam pio antibiotike i na drugom testu bakterije nije bilo...i problem je nestao....
Pre neki dan opet sam osetio blagi bol u desnom testisu dok sam hodao ( usled pokreta)
i to se nastavilo do danas. Opet nikakvih drugi simptoma nema, sem toga - jel neko zna sta moze da bude razlog, da li je to uobicajeno ili postoji razlog za brigu - koliko da sacekam pre nego sto odem kod urologa i jel imate nekog dobrog urologa (privatnika - jer se ceka oko 2 nedelje na stud. poliklinici)u BGD ?
Hvala unapred na odgovorima.
djole
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 09, 2004 9:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od djole »

Cao Neo,

Verovatno si vec posetio urologa i pri kraju si nove terapije ali mislim da nikad nije kasno da se podele iskustva.

Imamo isti problem (plagi bol u levom testisu) s tom razlikom sto se ja lecim od klamidije. Lecim se vec duze vreme (skoro 2 godine) tako da sam imao vremena da se informisem :) . Do sada sam sto puta radio testove i nikad mi nije nadjena mikoplazma, ureaplazma. Bol u testisu mogu izazvati malo pre pomenute bakterije, zatim klamidije, i mnoge druge gram + i - bakterije, gljivice ... .Da ih ne nabrajam.
Moja iskustva su sledeca:
Tri puta za redom u razmaku od mesec dana sam radio test na klamidiju i bio je negativan(medicina kaze da sam u tom slucaju izlecen) ali bol je ipak postojao. Nakon 4 meseca sam ponovo radio klam. i bio ++.
Drugim recima, dok osecas bol nesto SIGURno nije u redu i ne zali kintu vec se testiraj vise puta.(mozda ti nisu dobro uzeli bris kao meni NPR.) Sto pre saznas sta ti je pre ces se izleciti. Kod ovih bakterija je to jako BITNO.
Ono sto sam shvatio za ovo silno vreme kako se lecim jeste da rezultati testa nisu apsolutni tj. ako imas bakteriju ne mora biti 100% detektovana.
razlozi: Lekovima si "desetkovao" bakteriju, pa je njena kolicina toliko mala da se ne moze detektovati, propust doktora, u organizmu si jos imao antibiotike prilikom testa,...
Na prethodnom testiranju radio sam izmedju ostalog i spermokulturu i bakterije nisu nadjene.
kako je bol bio prisutan doca mi je ipak nesto prepisao i kada sam zavrsio sa terapijom testirao sam se.
Svi nalazi su bili negativni osim spermokulure tj. nadjene su mi neke bakterije u spermi i verovatno zbog toga osecam ovaj bol.

E, brate da te ne davim vise, nije mi bio cilj da te prestravim i napravim od tebe coveka koji ce do kraja zivota misliti da nosi nesto u sebi, shvati ovo maximalno ozbiljno da ne zaglavis kao ja. Ja sam konzumirao otprilike sve moguce antibiotike koji se mogu naci kod nas i mislim da doca nece imati sta da mi da ovog puta. Spominjao je neke inekcije. To nikome ne treba.

djole
PS.
znam OK docu ali on je u Novom Sadu.
Prof. Dr Dzozic
neo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 12, 2004 2:00 am

Post od neo »

Konacno neko da odgovori.. :O)
Lepo si pogodio - na kraju sam terapije - nakon uradjenog ultrazvuka i analiza ( ultrazvuk je OK ) pokazala se ureaplazma opet... i pijem antibiotke na koje je po antiobiogramima bakterija osetljiva - popio sam 10 dana ( 2 kutije linkomicina) i nastavio sa amracionom, medjutim ono sto me brine je to sto iako bi tebalo da sam na kraju terapije - opet sam pre neko vece osetio iste simptome - sto mi govori o tome da terapija bas i nije uspesna :cry: Nemam pojma - ako se nastavi bol i posle terapije - necu ni da se testiram , nego cu da odem do lekara da vidim sa kojim antibioticima da probam ponovo... Eto, toliko za sada..
Hvala
Odgovori