Kraljeznica - nalaz - moze neko objasnjenje?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Claudi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 8:10 pm

Kraljeznica - nalaz - moze neko objasnjenje?

Post od Claudi »

Pozdrav,

moze li mi neko od nadleznih protumaciti ovaj nalaz Radiologa i dali je ovo kriticno stanje. Inace imam bolove u predjelu lijevog prsnog kosa i misica od ispod prsnog kosa pa do prema pazuhu lijeve ruke. Pa klasicne simptome trnjenje obiju dlanova i ruku na momente te povremeno nogu, povremene blage vrtoglavice, mucninu io sum u usima, a u predjelu vrata na prednjoj strani u granici sa prsnim kosem osjecam pritisak i kad lezim kucanje srca, isto pritisak... Takoder na lijevoj strani lica osjecam povremeno blage trnce. Naravno kad dizem ruke prema gore onda u dijelu vrata kao da nesto pucne, koda se tare ili preskace lagano. Lijeva ruka kad je vrtim osjecam isto slicne zvukove. Danas mi se pojavilo u noci da imam neka trzanja nagla dok sam umiren u krevetu, tako da nisam mogao spavati..

Inace jako puno sam na kompjuteru gdje se covjek zaboravi da mora se dizati pa malo progimnasticirati, popiti vode jesti zivjeti!:), imao sam donedavno los stolac za kompjuter, pa losi kreveti na kojima se spava (klasicno podstanarstvo), pa posao dj-a i nanasanja do sada torbi sa plocama..znaci sve skupa nije bas bajno ali da vidimo kolko sam unisten :

NALAZ RADIOLOGA:

Standardne snimke cervikalne kraljeznice pokazuju alordozu sa diskretnom kifozacijom. Hondroza i.v. prostora C4/5. Prediskalni kalcifikat segmenta C6/7.

Funkcijske snimke cervikalne kraljeznice pokazuju odrzanu inklinaciju a limitiranu reklinaciju sa naznacenom lezijom funkcije segmenta C4/5.

Standardne snimke LS kraljeznicepokazuju hipolordozu.Ostali nalaz je u granicama normale.

Funkcijske snimke LS kraljeznice pokazuju u cijelosti limitiranu inklinaciju i reklinaciju.

Inace bio sam na fizikalnoj terapiji sa strujom 5 termina i bilo mi je kolko mi se cinilo jos losije. Ali kazu d aje to samo na pocetku pa da se to kasnije mijenja u malo bolje ali nisam docekao to bolje. Dali mi neko moze reci sto je jos ciniti osim onoga sto sam upravo zapoceo : vjezbanja, rekreacije, hodanja, manje kompjutera i sjedenja.. i dali je to dovoljno da se ovo spasi ili barem ublazi. Mozda plivanje, masaze i takve stvari najbolje pokazuju rezultate? Dali trebam ici kod kiroprakticara i tako nesto? Imam 41 godinu.

Hvala unaprijed.
Odgovori