Sumnjiv mladez

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Tanja24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 30, 2005 2:49 pm

Sumnjiv mladez

Post od Tanja24 »

Pokusacu da opisem situaciju ukratko: Moja majka (64 godine) ima veliki urodjeni mladez na ledjima, malo izdignut. Pre 2 godine primetili smo da se mladez malo povecao, i naterali smo je da ode kod lekara, otisla je kod onkologa (zivimo u malom gradu, i on joj je prijatelj)...Izmerio je mladez. Ove godine majka je bila na kontroli, i mladez se od tada nije povecao. Onda je pre meseca dana osetila svrab na ledjima ali ne bas sam mladez, vec veci deo ledja. Mislila je da je to suva koza posle letovanja. Svrab je u medjuvremenu prestao. Zatim se uhvatila krasta na mladezu. Ne moze da se seti da li ga je povredila kad je zuljala ledja za vreme tusiranja. Pola kraste je otpalo, mladez izgleda ok. Oko mladeza nema crvenila, niti bilo kakve druge promene na kozi. Mladez je relativno pravilnih ivica (okrugao), sem sto je veliki -braon boje je, mozda sa malo crnila u njemu. Prosle nedelje je opet otisla kod onkologa i ovaj ju je uputio u Kamenicu na onkologiju na pregled dermoskopijom. Znam da treba da cekamo rezultate, ali posto sam vec sva izvan sebe od brige, postavila bih Vam par pitanja: da li moze da se i na normalnom mladezu uhvati krasta? Da li biste Vi preporucili da se mladez skine? Mnogo Vam zahvaljujem na odgovoru.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

probajte da mi posaljete sliku mladeza pri tome uz mladez fotografisite i neki predmet poznate velicine ili parce lenjira
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Naravno, za slanje slike je preporuceno koristiti novi teledermatoloski servis na adresi http://www.doktor.rs/telemedicina/
Tanja24
Novi član
Novi član

Post od Tanja24 »

Izvinjavam se, ali posto sam ja jedina koja poseduje dig. fotoaparat, a ja se nalazim u inostranstvu, bojim se da slanje slike nije moguce. Mladez je, kao sto sam opisala, veci (precnika 1,5cm), braon sa malo crne boje, okrugao, relativno pravilnih ivica, izdignut, prisutan od rodjenja. Da li na osnovu ovog opisa mozete da date svoje misljenje? Takodje, da li se preporucuje lasersko skidanje ovakvih mladeza? Hvala.
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

To sto ste vi u inostranstvu, nije od znacaja za slanje fotografije. Fotografiju mozete poslati iskljucivo putem teledermatoloskog servisa, i to je upravo jedna od prednosti ovog servisa nad postojecim forumom kada je rec o teledermatologiji. Druga bitna prednost je ta sto tu fotografiju mozete videti samo vi i lekari saradnici.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

postoji i mogucnost skeniranja obicne fotografije. Mladez veci od 1,5 cm bi trebao da se pogleda i dermoskopski. Ima li ovaj mladez dlacice. Koliko se promenio u poslednja 2-3 meseca
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Sad sam se tek vratila na pocetak price. Sacekajte dermoskopiju i zavisno od nalaza skinite mladez hirurski
Tanja24
Novi član
Novi član

Post od Tanja24 »

Zahvaljujem na odgovoru. Ako posle dermoskopije (sutra) postoje izvesna pitanja, obraticu vam se, takodje cu u tom slucaju probati da sredim fotografiju. Administratoru hvala na objasnjenju.
Odgovori