Korekcija O nogu - savet

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sunlight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:04 am

Korekcija O nogu - savet

Post od sunlight »

Treba mi pomoć ili savet svih onih koji su upućeni u ovakvu vrstu operacije!
Naime, moja sestra koja ima 24 godina i misli da ima krive listove :roll: rešena je da ode na operaciju koja se zove Korekcija O nogu operacijom potkolenica gde se preseče kost, spoji ponovo i sa nekim metalnim čudima :o koji se nose, se ta kost ispravlja. Znam kakva je operacija u pitanju ali sam oporavak tj. ležanje 3,4 meseca i rehabilitacija i ko zna šta još, me dosta brine, ali kako je ona rešena :( a zna samo ono što joj je lekar rekao, kao da je u pitanju mačiji kašalj :o - svaki savet je dobrodošao.
Napominjem da je u pitanju samo estetski razlog ne zdravstveni.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Nisam siguran da je pametno podvrgavati se krajnje ozbiljnoj operaciji ukoliko se radi samo o estetskom problemu, a ne o velikom deformitetu koji dovodi i do funkcionalnog poremecaja.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Ovakvu operaciju zelim da niko nikada uradi nigde na svetu.

Ovakvim se operacijama podvrgavaju samo osobe, kao shto je kolega rekao , koje imaju funkcionalne poremecaje zbog O nogu. Znachi ako je u pitanju poremecaj hoda, mobilnosti osobe, deformiteta nastalog bilo traumom bilo nekom drugom operacijom ili urodjeno, ali ako je u pitanju chisto estetski problem mozda je bolje da se radi na modeliranju donjih ekstremiteta vezbama mishica za sve grupe ali NIKAKO NIKO nece u estetske svrhe preporuchiti ovako invazivnu operaciju. Tj hoce hirurg koji ce dobiti novac za vrshenje ovakve operacije.

I pre svega mora se znati shta je dovelo do pojave O nogu, na kom nivou, kuk, koleno, stopala. Shte je osnovni problem i da li postoji dijagnoza i neko funkcionalno ogranichenje.

Po mom mishlejnju suludi je, blago recheno SULUDO, narushavati kompaktnost mladog i zdravog tako velikom i bitnog zgloba u zenskom telu zarad estetike!

I pre razgovora sa ortopedima ne bi bilo loshe da vasha sestra porazgovara da nekim psihijatrom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
sunlight
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 11:04 am

Post od sunlight »

Hvala najlepše Veljku i Tamari :P , već sam pomislila da niko nema šta da kaže o ovoj ''suludoj''operaciji, jer i ja prva mislim da je potpuno nepotrebna i suluda :roll: i sva ubeđivanja smo već prošli ali...ona je rešena :evil: a ja i dalje pokušavam da što više saznam ne bi li je upoznala sa svim lošim ili dobrim-ako ih ima- , stvarima.
Zato ako iko ima iskustva sa ovim ili sličnim intervencijama neka napiše,
svaki savet je dobrodošao :D
i da, operaciju treba da radi dr. Mitković iz KC Niš
Pozdrav svima :D
emili
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:15 pm

Post od emili »

Pozdravi tvoju sestru,i kazi da ne cacka djavola.Neka se dobro raspita koje su posledice i koji rizici mogu da budu za vreme i posle operacije.Kao sto tamaraft kaze najbolje bi joj bilo da poprica sa kojim psihijatrom mozda treba glavu da leci! :o
Odgovori