Crvene tacke poput boginja nakon depilacije

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
skituljko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 26, 2006 6:58 pm

Crvene tacke poput boginja nakon depilacije

Post od skituljko »

Nedavno sam radio depilaciju ledja (prvi put) i vrata toplim voskom. Jeste bilo bolno, ali nakon toga bio sam sasvim zadovoljan i crvenilo koze je nestalo vec sutradan. I sve tako super, da bi mi se nakon nedelju dana nakon depilacije, ledja veoma osula, kao da imam boginje. U predelu vrata i donjih ledja gotovo nishta, a na sredini (gde i nisam imao puno dlaka) kao da su me izresetali na paintballu. Nije da boli, nije da svrbi (tek ponekad), ali izgleda gore nego da sam ostavio dlakava ledja.
Farmaceut mi rece da je u pitanju folikulitis tj upala korena dlake zbog iritacije i da stavljam alkohola pa posle puder da se smiri koza. Drugi mi rekose da je mleko za telo za kozu dobra stvar, treci da prskam aktivnim kiseonikom...
Mene bi zanimalo strucno misljenje nekoga ko ovde ima iskustva sa tim stvarima... Jel to zbog urastanja dlake ili sta vec? Da li ce proci samo od sebe ili treba necim mazati/leciti? Ako se ovo javlja nakon svake depilacije, onda bolje da budem dlakav...
Unapred zahvalan!
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

:D simpaticno.Taj ko ti je radio depilaciju je trebalo da te upozori sta da ocekujes.Da,upaljen je koren dlake.Moraces da se strpis da ti dlake izrastu.Tada ce se to sigurno smiriti,ali ako hoces da ubrzas oporavak mackaj se sinodermom-pod uslovom da si ga ranije koristio i da nisi alergican na njega.Nemoj ga koristiti duze od nedelju dana.
Najbolje,ali ce malo duze da traje, je da koristis aktivni kiseonik i da se strpis.Opredeli se za neku drugu metodu depilacije.
Pozdrav
skituljko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 26, 2006 6:58 pm

Post od skituljko »

Puno hvala na odgovoru.
Majka mi je dala da prskam aktivni kiseonik i cini mi se da izgleda malo bolje. Samo mi molim te reci koliko puta dnevno ga prskati?
Hm, druga metoda... Ne znam da li da probam kreme i sprejeve, ali to ne unistava koren koliko sam procitao. Ja sam hteo ovu metodu bas iz razloga da dlaka postaje slabija i da redje raste. Da li to znaci da ce mi se svake sledece depilacije javljati isti sindromi u istoj meri? Ili moze da se ocekuje slabiji intenzitet kada se koza navikne?
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Moze da se desi da sledeci put koza ne odreaguje tako burno.Najbolje da zamolis svoju kozmeticarku da ti uradi manju povrsinu,cisto da vidis reakciju.Odmah posle depilacije namazi sinoderm mast (ne kremu).Mazi je par dana i ako ti tada bude ok onda depiliraj celu povrsinu a sa sinodermom nastavi da mazes jos koji dan.
Kreme i ostale gluposti zaboravi,mislila sam na laser kada sam pomenula drugu metodu.
Odgovori