Danas sam uradila kompletne biohemijske i hematoloske analize krvi, i sve je ok osim direktnog bilirubina koji je 4,1 (ref. vrednosti od 3,4).
Ukupni bilirubin je 17,7 (ref.vr. 5-20), ALT [SGPT] 31 (ref.vr. do 34), AST [SGOT] 27 (ref.vr. do 31).
Ne pijem Coca-Colu, niti jedem majonez. Takodje nisam pila lekove, osim sto pijem neke vitamine za sportiste (a nisam sportista).
Zanima me da li bi ovi rezultati mogli biti posledica toga sto pijem jake vitamine? Da li bi povisen direktni bilirubin trebalo da me zabrine?
Hvala na odgovoru!
Povishen direktni bilirubin
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Okt 13, 2005 12:43 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nasao sam sastav:
Vitamin C (with Rose Hips) . 250mg
Vitamin E (D-Alpha Tocopherol) . 150IU
Vitamin A (as Beta-Carotene) . 25000IU
Vitamin D . 1000IU
Vitamin B-1 (Thiamine) . 75mg
Vitamin B-2 (Riboflavin) . 75mg
Vitamin B-6 (Pyridoxine) . 75mg
Vitamin B-12 (Cobalamin) . 75mcg
Niacin (as Niacinamide) . 75mg
Choline Bitartrate . 75mg
Inositol . 75mg
PABA . 75mg
Pantothenic Acid . 75mg
Biotin . 75mg
Folic Acid . 400mcg
Rutin (Bioflavonoid) . 25mg
Citrus (Bioflavonoid) . 25mg
Hesperidin (Bioflavonoid) . 5mg
Betaine . 25mg
Glutamic Acid . 25mg
Iodine (Amino Chelate) . 50mg
Calcium (Amino Chelate) 50mg
Potassium (Amino Chelate) . 10mg
Magnesium (Amino Chelate) . 7.2mg
Zinc (Amino Chelate) . 15mg
Selenium . 10mcg
A jel ti zivis u Africi u Saharskom delu i hranis se iskljucivo guljenim pirincom?
Salim se. Potpuno nepotrebno osim ako nisi ekstremni sportista.
A vit, D vit, jod, pa i kalcijum mogu napraviti stetu ako se nekontrolisano konzumiraju.
Nedostatak bilo kojih od ovih nutritijenata nije zabelezen kod nas (u Evropi) osim ako se neko nije namerno izgladnjivao ili kod nekih bolesti smanjene resorpcije. (kronova bolest, glutenska enteropatija, maligniteti itd.) Pokloni vitamine nekom bilderu i jedi normalno
Vitamin C (with Rose Hips) . 250mg
Vitamin E (D-Alpha Tocopherol) . 150IU
Vitamin A (as Beta-Carotene) . 25000IU
Vitamin D . 1000IU
Vitamin B-1 (Thiamine) . 75mg
Vitamin B-2 (Riboflavin) . 75mg
Vitamin B-6 (Pyridoxine) . 75mg
Vitamin B-12 (Cobalamin) . 75mcg
Niacin (as Niacinamide) . 75mg
Choline Bitartrate . 75mg
Inositol . 75mg
PABA . 75mg
Pantothenic Acid . 75mg
Biotin . 75mg
Folic Acid . 400mcg
Rutin (Bioflavonoid) . 25mg
Citrus (Bioflavonoid) . 25mg
Hesperidin (Bioflavonoid) . 5mg
Betaine . 25mg
Glutamic Acid . 25mg
Iodine (Amino Chelate) . 50mg
Calcium (Amino Chelate) 50mg
Potassium (Amino Chelate) . 10mg
Magnesium (Amino Chelate) . 7.2mg
Zinc (Amino Chelate) . 15mg
Selenium . 10mcg
A jel ti zivis u Africi u Saharskom delu i hranis se iskljucivo guljenim pirincom?
Salim se. Potpuno nepotrebno osim ako nisi ekstremni sportista.
A vit, D vit, jod, pa i kalcijum mogu napraviti stetu ako se nekontrolisano konzumiraju.
Nedostatak bilo kojih od ovih nutritijenata nije zabelezen kod nas (u Evropi) osim ako se neko nije namerno izgladnjivao ili kod nekih bolesti smanjene resorpcije. (kronova bolest, glutenska enteropatija, maligniteti itd.) Pokloni vitamine nekom bilderu i jedi normalno
lepota je prolazna, ali je zato glupost - večna
Re: Povishen direktni bilirubin
isto i mene mi bese pokacen bilirubinot i mi najdoja kamenja vo zolckataanyushkam napisao:Danas sam uradila kompletne biohemijske i hematoloske analize krvi, i sve je ok osim direktnog bilirubina koji je 4,1 (ref. vrednosti od 3,4).
Ukupni bilirubin je 17,7 (ref.vr. 5-20), ALT [SGPT] 31 (ref.vr. do 34), AST [SGOT] 27 (ref.vr. do 31).
Ne pijem Coca-Colu, niti jedem majonez. Takodje nisam pila lekove, osim sto pijem neke vitamine za sportiste (a nisam sportista).
Zanima me da li bi ovi rezultati mogli biti posledica toga sto pijem jake vitamine? Da li bi povisen direktni bilirubin trebalo da me zabrine?
Hvala na odgovoru!
bilirubinot se pokacuva od hepatit A ,B ILI C