Spermogram - puno spermatozoida ali malo brzo pokretnih!!???

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Odgovori
similic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 16, 2008 12:29 pm

Spermogram - puno spermatozoida ali malo brzo pokretnih!!???

Post od similic »

Postovani,

suprug i ja pokusavamo da napravimo bebu vec 5 meseci. Kako nema rezultata resili smo da uradimo osnovne analize, i sve je bilo uredu osim rezultat spermograma kojim smo zateceni!

Moji nalazi: papa II, chlamydia, mycroplasma, ureaplasma, gljivice - negativno, izolovana e.coli na brisu cerviksa za koju uzimam terapiju.
Suprug: mycroplasma, ureaplasma, bris uretera, urinokultura, spermokultura - uredno

Spermogram:
1976 godiste, 5 dana apstinencija
zapremina …………... 4.5ml
ph vrednost……….... 8.5

likvefakcija………….....unutar 30'
br sperm u ml............... 65 x 10 na 6
br sperm ukupno…….292.5 x 10 na 6
prog brzo pokretni ... ..2%
prog sporo pokretni....27%
neprog pokretni .........12%
nepokretni ...................59%
leukociti ......................3 x 10 na 6/ml

epitelne celije ..............4.75 x 10 na 6/ml
aglutinati …………….... prisutni
normalne forme ..........0.54
patoloske forme .........0.46

friuktoza ……………. u granicama

Rezultat nas je jako iznenadio jer je suprug godinama bio sportista, zdravo se hrani, ne pije ali pusi. Zakazali smo pregled kod urologa, ali tek za 5 dana. Za ova dva dana kako smo dobili rezultate svasta sam nasla na netu i puno naucila, cak sam odmah odjurila u prodavnicu zdrave hrane i napravila mu prirodni lek koji sam nasla na ovom forumu, ali ne mogu da nadjem odgovor na nasu situciju. Kako je moguce da su sve kulture uredne, ima veliki broj spermatozoida ali malo brzo pokretnih? Sta je moguc uzrok?
Unapred hvala na odgovoru.
Odgovori