RAD JETRE I METABOLIZAM !?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Bio Sam pre pet dana kod doktora,kaze da mi je masna jetra.E sad mene interesuje posto radim u teretani tj. vezbam tacnije.Koristim suplemente (dodatke ishrani) npr. whey protein,glutamin i sl.Pa sam hteo da pitam kako suplementi uticu na jetru,da li oni stimulisu bolji rad jetre ili su mozda oni uzrok moje masne jetre.Inace hranim se krajnje zdravo (sportski) naravno.Piletina pirinac i dr.Inace imam 25 god visok 194 tezak 115kg skoro sve misici.Ovo je prvi put da mi se ovo desava. Hvala u napred.
- harry_mason
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kako moze hemija da bude zdrava po jetru? i ako BB kazu da whey,kreatin,glutamin nije hemija nego je sve prirodno, opet je stvar komercijale i namamljivanja milionskog broja ljudi na tzv "pomagace" u teretani... Nije ni cudo sto posle odredjenog vremena ljudima koji konzumiraju takve proizvode pocinju da rastu bubuljice po celom telu, zlezde pocinju uzasno da smrde i jos mnogo nuspojava!!! (da da sve je to prirodno, kako da ne
) Moj definitivni odgovor ti je da tzv "suplementi" nikako ne stimulisu niti potpomazu radu jetre... Mozes misliti kada obicna hrana koju konzumiramo lose utice na jetru a kamo li suplemenit koji su svojim vecim delom hemijskog porekla... prosudi sam u ovom odgovoru sta ti je vaznije, 100kg misicne mase ili zdrava jetra a tek da ti ne spominjem o bubrezima posto predpostavljam da unosis ogromnu kolicinu proteina a oni su na taj nacin vrlo stetni po njih...

impossible is nothing
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Sep 23, 2007 12:20 am
Mozda covek 'samo' jede masnu hranu, pije alkohol?harry_mason napisao:kako moze hemija da bude zdrava po jetru? i ako BB kazu da whey,kreatin,glutamin nije hemija nego je sve prirodno, opet je stvar komercijale i namamljivanja milionskog broja ljudi na tzv "pomagace" u teretani... Nije ni cudo sto posle odredjenog vremena ljudima koji konzumiraju takve proizvode pocinju da rastu bubuljice po celom telu, zlezde pocinju uzasno da smrde i jos mnogo nuspojava!!! (da da sve je to prirodno, kako da ne) Moj definitivni odgovor ti je da tzv "suplementi" nikako ne stimulisu niti potpomazu radu jetre... Mozes misliti kada obicna hrana koju konzumiramo lose utice na jetru a kamo li suplemenit koji su svojim vecim delom hemijskog porekla... prosudi sam u ovom odgovoru sta ti je vaznije, 100kg misicne mase ili zdrava jetra a tek da ti ne spominjem o bubrezima posto predpostavljam da unosis ogromnu kolicinu proteina a oni su na taj nacin vrlo stetni po njih...
Pitanje je kakve su mu transaminaze tj. da li postoji ostecenje jetre ili ne postoji.
Bye bye little lady