Elem, moj problem je malo komplikovan...pjevac sam, imam vec godinama HOBP zbog koje sam na jako cestim infuzijama kortikosteroidima, aminofilinom i jakim antibioticima, svakodnevno na terapiji Flixotide i Serevent aerosol, imam devijaciju lijeve nosne pregrade, meni se cini da skoro ne disem kroz nos (samo mi se cini, ali mi je cesto zacepljen), imam jako nizak pritisak...dosada mi hronicne tegobe nijesu pravile probleme u mom poslu, cak sam i sa prilicno jakim bronhitisom (ne pomenuh da su svi ovi problemi alergijske prirode) prilicno lagano obavljala svoj posao, ali mi se u poslednjih par godina pocelo desavati, najprije rijetko, a u poslednjih pola godine sve cesce i cesce da u jednom trenutku jednostavno ne cujem jasno tonove...
moram reci da sam vec godinama (mogu reci i deceniju) izlozena strasnoj buci na poslu, visesatnoj buci (nedeljno bar po 20 sati) i da se ovo ne dogadja izuzev kad je od strahovite buke zvuk u mojim usima potpuno izoblicen i ne cujem jednako visoke i niske tonove, kao da su iz drugih tonaliteta?! Pri tome imam osjecaj da su mi usi zacepljene potpuno!
Napominjem, takodje, da je u normalnim okolnostima sa mojim sluhom sve u redu, ako se moze nazvati "u redu" to sto mi oduvijek smeta vise zvukova odjednom...recimo zvuk aspiratora i pricanje istovremeno mi jako smeta, jako pojacan radio, tv me izludi, zvuk tekuce vode (cesma, potok, vodokotlic) i razgovor istovremeno dok taj zvuk intenzivno cujem me navodi da sagovornike tjeram da pricaju glasnije...
Bila sam kod dr-a, pregledao mi je usi i kaze da vidi blago zadebljane bubne opne, onda me poslao u "gluvu sobu" i taj nalaz je samo na visokim tonovima zabiljezio neke blage promjene, a dr rekao da to nikako ne bi trebalo da mi smeta za moj posao. Evo njegovog nalaza: Tonski audiogram:Lako perceptivno ostecenje sluha, obostrano 30-40 dB naj (ovu rijec ne mogu da prcitam ali mi lici na naj)8000 Hz!
Trazila sam da mi ispere usi, to nikad nijesam radila, ali on tvrdi da nema potrebe...
Jos da kazem, da nikakvih problema nemam kod studijskog pjevanja, ni kada slusam i pjevam muziku neke razumne jacine, iskljucivo se problem javlja kad je buka nesnosna, a prostor u kome pjevam pun stakla, mermera.
Posto on kaze da nije strasno, a meni jako smeta, psihicki sam se opteretila uzasno (vazim za nekog od respekta u mojoj bransi pa me blam pojede kad mi se omaknu falsevi), zamolila bih vas da mi kazete koje pretrage da trazim da uradim? odakle da pocnem? Potrazila bih savjet drugog ljekara ali bih voljela da znam sta da mu trazim...i naravno, da li ovo moze da ugrozi moj posao, da li cu morati da "okacim mikrofon o klin"?
zvinjavam se na ovolikom prvom postu, ali ...