Crevna infekcija

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Dodjoska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 10:05 am

Crevna infekcija

Post od Dodjoska »

Pozdrav svima,

Moj bratanac je danima imao visoku temperaturu, cak i do 40...Prvi dan je primio kristal penicilin i temperatura mu se tada spustila na 37,5. Sutradan je smesten u bolnicu.
Pored temperature danima ima proliv (pracen sukrvicom), sto me najvise zabrinjava. Eliminisali su sve sumnje, samo ostaje da je crevna infekcija. Malopre su mu snimali stomak, ali jos uvek nista ne znam, jer oni zive 200km od mene.
Znam da su podaci koje sam napisala oskudni, ne znam koju terapiju prima, a brat i snajka su toliko zabrinuti da mi je zao da ih ja jos 'smaram' sa pitanjima.
Dok su mu snimali stomak, onako usput, su prokomentarisali da ima krivu kicmu.
Molim nekog ko bilo sta zna ili je imao slicna iskustva da nesto napise.
Daleko su od mene, ne mogu da ga vidim, ne znam kako je, hocu da poludim...
P.S. Srecko ima samo 2 godine.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Da li je radjena koprokultura?Ovakva klinička slika može da uklaže na prisustvo salmonele
Dodjoska
Novi član
Novi član

Post od Dodjoska »

Radjena je koprokultura i taj rezulatat ocekujemo u ponedeljak. I radjen je test za neku bakteriju u stolici i to se ceka u ponedeljak.
U slucaju da je salmonela, koliko je opasno i da li imaju neke posledice, posto stvarno nisam upucena?
Hvala Vam na odgovoru.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član

Post od luka_0407 »

U slucaju da je salmonela(a ne mora da znaci) moze doci do privremenog blagog ostecenja sluzokoze creva,ali to se posle nekog vremena adekvatnom ishranom vraca u normalu.No,ja sam samo iznela predpostavku,ne mora da znaci da sam u pravu.Sta god da je verujte da nemate posebnih razloga za brigu jer je 99% u pitanju neka crevna infekcija,a one su kod dece ceste,pogotovu u ovim letnjim mesecima.
Dodjoska
Novi član
Novi član

Post od Dodjoska »

Hvala na odgovoru. Malo sam se smirila...

Stigli su rezultati. Nije salmonela niti bilo koja druga bakterija. Svi rezultati su dobri. Sada me brine sta moze da bude, jer njemu je samo malo bolje posle tri dana boravka u bolnici.
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član

Post od luka_0407 »

To je jos bolje,znaci da je verovatno neki virus u pitanju
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Da ne otvaram novu temu nego da se nadovezem ovde.
Moja 17-to mesecna cerka je nocas dva puta povracala. Nema temperaturu. Ono sto me brine je sto se stalno hvata za pelenicu. Pregledala sam je tu i sve deluje na prvi pogled ok.
Jutros smo ipak bili kod pedijatra i on kaze verovatno neki virus. Pomenula sam mu i za to hvatanje pelenice, ali rekao je da ne vidi nista.
S obzirom da nema temperaturu da li je moguce da ima neku urinarnu infekciju (mokraca nije pregledana). Ovo pitam jer i mene i baku poslednjih dana nesto tisti u predelu bubrega i besike. Medjutim realno gledano dete nema nikakvog kontakta sa nama u kojem bi moglo tako nesto da pokupi (ne kupamo se zajedno, koristim za nju uvek ciste, ispeglane i samo njene peskire i sl.)
Kako se detetu koje jos uvek koristi pelenu moze uzeti i odneti mokraca na pregled?
Da li da jos malo sacekam (ko sto rece lekar) ili da insistiram na tome?
Da li da probam da je nateram (doduse ne znam kako jer i onako nece sad da jede i pije) recimo da popije malo uvinog caja?
Da li s obzirom da ne pije kravlje mleko nego jos uvek formulu da joj to dajem ili da bolje pauziram dan dva?
Sta vi mislite?
gloria2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 24, 2008 3:05 pm

Post od gloria2 »

Ako joj je piša crvenija nego inače,postoji šansa da ima bakterije u mokraći.Postoje neke specijalne kesice koje se zalepe za pišu,samo treba potrefiti pre nego piški,i odmah posle odneti na analizu.Postoji čaj za decu i trudnice protiv bakterija u mokraći.Dobar je i čaj od peteljki trešnji i od peršuna jer ima lepši ukus,pa probaj da je privoliš da malo popije.
Možda je neki virus,pa je boli stomačić.Neka slobodno jede i pije sve što hoće.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Nisam vise sigurna sta je.U utorak je bila ok, a danas je dobila visoku temperaturu 39. Isto sam primetila i da joj je guza crvenija.... Cini mi se i da malo kasljucka....
Korisnikov avatar
Agarikus
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 1:30 pm

Post od Agarikus »

Moja beba je do danas bila bolesna 2 puta jednom je bila u pitanju crevna infekcija drugi put virus.Oba puta je imala temperaturu 40 C,ali je prilikom crevne infekcije jako puno povracala, cak i kad smo joj davali analgetik za snizenje temperature oralno pa smo morali da primenimo rektalnu metodu.Tada joj je moj suprug, inace lekar dao injekciju antibiotika jer nismo mogli da skinemo temperaturu.Kad je temperatura iznad 39 C mora se intervenisati antibiotikom kod ovako male dece.Naravno tada nije bilo nikakvog kasljucanja niti je nosic curio.
Drugi put prilikom virusne infekcije nije povracala , temperatura je bila 40 C pa smo je skidali tusiranjem i analgeticima.Sve je trajalo 3 dana.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Paracetamol joj je skinuo temperaturu.
Brine me sto se na ribici i guzi pojavio sitan tackasti crveni osip. (kao kad popucaju kapilari)
Namazala sam joj krem protiv gljivica (jer ih neverovatno cesto ima iako mi nije jasno zasto i od cega), mada pri ovom problemu to nikada tako nije izgledalo.
Sutra cemo verovatno pre podne kod pedijatra, mada iskreno razmisljam da je odvedem i ginekologu (jer je kod naseg pedijatra sve na brzinu i nije nista), jer mi je cudno da se te infekcije toliko cesto ponavljaju.
Ipak do sada od toga nikada nije imala temperaturu, pa se sve nesto mislim da je to samo jedna pojava u celom nizu (verovatno pada imunog sistema) onoga sto ju je trenutno zadesilo.
Dea
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od Dea »

Ispostavilo se da je upala mokracnih puteva. Dobili smo antibiotik.
Odgovori