Postovanje
Istu temu sam pokrenuo na dermatologija-forumu, tamo tesko da ko ce i da da neki predlog,verovatno zato sto nemaju bolji uvid u moj problem,mogu samo da nagadjaju ...
pa ipak ima i razloga da i ovde postujem isti i da mi neko da neki predlog,jer mislim da ima informacija potrebnih,posto sam dobio uput....
Imam vec mesec dana u prekidima crvene tacke ili mrlje manje i vece po nogama, javljaju se cudno,bez ikakvog reda ili uzrocno posledicnih veza.
Ima ih u grupicama skoncentrisane i ima ih onako rasute po nogama haoticno bez ikakog reda nabacane.
Odlazio sam kod dermatologa,ali ne znaju sta je,nisu sigurni. Nije alergija kazu,nije od neke infekcije,insekta,hrane.
Prepisali su mi kremu/mast da mazem: elocom,
tablete: claritine deset komada u pakovanju
i zadnja doktorka iz studenske poliklinike mi je dodala i c vitamin neki koji se postepeno rastvara u organizmu koji kosta oko 800din i velike su kapsule.
Da napomenem da nemam nkakve druge simptome. Jedino mozda malo sa grlom -imam shlajm al vec duze vreme.
Mazajuci kremu i pijuci lek prolazile su tacke onako postepeno povlaceci se-bledeci vremenom, i ne prodje mozda par dana i odjednom se pojave. Sad nisam nikako siguran da li je to zbog lekova prolazilo ili samo od sebe.
Sinoc su mi se pojavile ponovo,i po prvi put na rukama na podlakticama u delu zglobova sa strane blize telu(kada su ruke spustene).
Zadnjih par meseci se normalno hranim,ne pijem alkohol,ne pusim. Ne opterecujem se fizicki.(to mi je rekla doktorka da izbegavam kao i vrucu hranu i znojanje).
Mozda se malo nerviram. Nikakvih simptoma nemam ,a izlazi crvenilo samo i to poneka onako jaka crvena boja i mozda lici na kapilare nema nikavo ispupcenje.
Uradio sam krvna zrnca-(trombocite-koji su uredu),vreme sedimentacije i ostalo ok.,testove neke na hepatitis c,b (to me neka mlada slala) ,sve je ok.
Pregled urina isto uradjen, i tu je skoro sve u normali,samo pise da sluza ima dosta.
Ovaj dermatolog ,zena starija -iskusno deluje sumnja na bubrege ,da imam pesak, ili mozda i kamen ili cak i krvarenje u bubregu. Pesak mi je prihvatljiv,a ova dva stvarno ne slutim , i ne vrujem da ne bih imao nikakvih vise simptoma , a i ne znam kako bih to mogao da zaradim.
Niko u porodici podlozan tome nije niti je imao. Otac 62 godine zdrav ko mladic. Al nikad se ne zna. Mozda sam necim pocascen,zasluzeno.
Dobio sam uput za urinologa.Zakazao za 26. ovog meseca ,a ne znam ni sta bi trebao
da radim tamo. Da li bih mogao neki pregled jos da uradim pa da bi urolog imao bolji uvid?
Eto dovoljno sam reko,ako neko nesto sluti ,ima ideju moze da iznese.
Hvala
savet,uput?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
Mislio sam da neko(ako iko prati ovaj forum -uredjuje) donekle strucan moze da nasluti nesto sto bih ja mogao uradim da odem kod urologa ili da mu kazem-sugeriram ili pre nego odem kod urologa da uradim jos neke predloge osnovnije koje bi mogao dami trazi,pa da me ne seta?
Ako nema nista ,nema nikog da odgovori na temu,ok to je sto je...
Ne znam samo da li sam bio dovoljno jasan u postu,zato pisem
poz
Ako nema nista ,nema nikog da odgovori na temu,ok to je sto je...
Ne znam samo da li sam bio dovoljno jasan u postu,zato pisem
poz