HVALA UNAPRED ONOM KO MI POKUSA POMOCI DETALJUNO KAKO SAM NAPISAO I ODGOVORI NA MOJA PITANJA.
HVALA
Molim Vas da mi neko protumaci analizu prostate jednostavnim recima da bi razumeo jer doktora nisam jer je koristio teske latinske reci.
Bio sam danas kod urologa jer imam problema pri mokrenju jer se desava kada krenem da mokrim da dugo cekam a ona ponekad prska a nekad normalno. Imam blagi bol dole desno kod trbuha a ponekad me dok mokrim bole blago bubrezi.
urin-b.o
psa 0.4 ng/ml
kreatinin 100mcmol/l, glikemija: 5.1 mmol/l, se: 2/
Bio sam danas kod urologa i ovako mi je napisao.
rt:
Prostata velicnine manjeg oraha, napeta, zlezdasta, ogranicava se, sulkus sa palpira, eksprimat + -
Sta znace poslednje 3 reci? sulkus paplira u eksprimat
Oba testisa homogena. Desno nalaz na epididimusu b.o, levo u predelu repa voluminozniji tvrdji.
Sta to znaci?
Prostata volumena 20ml, semene kesice simetricne.
Da li je to puno u odnosu na normalni volumen ?
Mokracna besika glatkih ivica, nisu uocene intrluminalne proliferacije.
Sta to znaci ?
Bubrezi urednih dimenzija i debljine parenhima. Pijelokalisani sistem oba bubrega ne pokazuje znake staza.
Sta to znaci ?
Bubrezi obostrano u svim grupama kaliksa mikrolitijaza.
Sta to znaci ?
Dobio sam da pijem alfapress.
Zasto kada je to lek za pritisak ?
Treba da uradim sledece briseve:
bris urethae
bris na chlamydiu
mydoplasmu
ureaplasma
Za sta su ti brisevi ako moze da mi neko pomogne i objasni u cemu ce mi pomoci ?
[/b]
Uroloski pregled-TUMACENJE I ODGOVORI
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nalaz u mokraci ti je dobar (nema infekcije),nalaz koji govori da li imas rak prostate je dobar (nemas rak prostate),nivo secera u krvi je dobar kao I nalaz koji govori da li ti bubrezi dobro rade(rade ti dobro).
Na osnovu pregleda koji je obavio kroz debelo crevo zakljucio je da ti je prostata normalne velicine I konzistencije,ne ma znakova tumora,sulkus je jedna brazda koja se nalazi na sredini prostate I ona I treba da se pipa(kod tebe se pipa,to je dobro),eksprimat je ono sto ti izadje kroz mokracni kanal nakon pregleda kroz debelo crevo ( ne znam sta mu znaci”+-“,ti sam znas da li ne nesto kapalo nakon tog pregleda,ne bi trebalo da kaplje ali nije nista posebno opasno I ako kapne neka kap,zavisi kakva je…)
Nalaz na testisima je uredan,nalaz na epididimima (to je nesto iznad testisa) govori u prilog da si imao ili trenutno imas neku upalicu na levom epididimu.
Prostata je dobre velicine,kao I semene kesice.
Nalaz na besici je uredan,zidovi su glatki sto znaci da nema tumora na zidovima.
Bubrezi su takodje dobri,mokraca ti dobro otice I ne zadrzava se unutra.
Imas pesak u oba bubrega.
Alfapres je lek koji opusta glatke misicne celije koje se nalaze u tkivu prostate I na taj nacin se ona omeksava sto olaksava prolaz mokraci.Inace se koristi I za pritisak.
Brisevi ce pokazati da li postoji infekcija nekom od navedenih bakterija.
Na osnovu pregleda koji je obavio kroz debelo crevo zakljucio je da ti je prostata normalne velicine I konzistencije,ne ma znakova tumora,sulkus je jedna brazda koja se nalazi na sredini prostate I ona I treba da se pipa(kod tebe se pipa,to je dobro),eksprimat je ono sto ti izadje kroz mokracni kanal nakon pregleda kroz debelo crevo ( ne znam sta mu znaci”+-“,ti sam znas da li ne nesto kapalo nakon tog pregleda,ne bi trebalo da kaplje ali nije nista posebno opasno I ako kapne neka kap,zavisi kakva je…)
Nalaz na testisima je uredan,nalaz na epididimima (to je nesto iznad testisa) govori u prilog da si imao ili trenutno imas neku upalicu na levom epididimu.
Prostata je dobre velicine,kao I semene kesice.
Nalaz na besici je uredan,zidovi su glatki sto znaci da nema tumora na zidovima.
Bubrezi su takodje dobri,mokraca ti dobro otice I ne zadrzava se unutra.
Imas pesak u oba bubrega.
Alfapres je lek koji opusta glatke misicne celije koje se nalaze u tkivu prostate I na taj nacin se ona omeksava sto olaksava prolaz mokraci.Inace se koristi I za pritisak.
Brisevi ce pokazati da li postoji infekcija nekom od navedenih bakterija.
Molim,postavljajte vasa pitanja na forumu jer slanjem meni na pp imate manje sansi da vam bude odgovoreno.
- Vragolasta Amfibija
- Moderator
- Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
@Vragolasta Amfibija
Imam jos jedno pitanje.
Kada mi je urolog radio pregled kroz debelo crevo, da li je tada mogo da sazna da li mi je sve uredu sa debelim crevom i sa slepim crevom.
Da li je on ultra zvukom mogao da primeti da mi je sa slepim crevom sve kako treba.
Imam opstipaciju i boli me dole desno jednom dnevno, e sada da li je to uobicajna stvar i da se pojavljuju takvi bolovi ili mozda da li to ima veze sa hemoroidima ili necim drugim.
Imam jos jedno pitanje.
Kada mi je urolog radio pregled kroz debelo crevo, da li je tada mogo da sazna da li mi je sve uredu sa debelim crevom i sa slepim crevom.
Da li je on ultra zvukom mogao da primeti da mi je sa slepim crevom sve kako treba.
Imam opstipaciju i boli me dole desno jednom dnevno, e sada da li je to uobicajna stvar i da se pojavljuju takvi bolovi ili mozda da li to ima veze sa hemoroidima ili necim drugim.