MALLET FINGER DEFORMITY
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 11, 2005 6:39 pm
MALLET FINGER DEFORMITY
Moj sin je (1989.godiste) pre cetiri nedelje povredio prst igrajuci kosarku. Kako u Domu zdravlja posle podne nije radio rentgen, Doktorka nas je uputila u Urgentni Centar. Doktor je konstatovao mallet finger deformity III prsta desne sake, nije ga poslao na rentgen, stavljena mu je improvizovana imobilizacija. Kada je dosao nakon cetiri nedelje na kontrolu u Klinicki centar, Doktor je trazio rentgenski snimak i, nakon pregleda rekao da mora na operaciju. Sutradan je napravljen snimak na kome se vidi fraktura (avulziona fraktura baze distalne falange III prsta). U ocajanju sam zakazala pregled u Ortopedskoj bolnici na Banjici, gde je potvrdjeno da mora na operaciju, ali da je Doktor "slobodan" tek u februaru i predlozio je da idemo u Kliniciki Centar i da tamo zakaze operaciju. Dijagnoza ovog Doktora je sledeca: MALLET FINGER DEFORMITY DIG. III MANUS DEX. FRACTURA BASEOS PH.DISTALIS DIG. III MANUS DEX. Zanima me kakva je operacija, koliko traje sam zahvat, koliko je uspesna i koliko traje oporavak. [/b]
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Postoji nekoliko nacina kako se operacija moze uraditi sto zavisi od toga koliki je odvojeni deo kosti i kog je stepena ostecenje tetive, tako da mislim da ne bi bilo svrhe da ovde nabrajam sve varijante, a ne znamo tacno koja je od njih najpogodnija.
Sto se tice duzine oporavka, dosta zavisi od vrste operacije, ali se nacelno mladji oporavljaju mnogo brze od starijih, tako da ni na ovo pitanje ne moze da se da bas precizan odgovor.
Sto se tice duzine cekanja na operaciju, pre vise od godinu dana je Ministarstvo zdravlja odredilo da se svi pregledi i operacije zakazuju unapred na sta, na zalost, lekari ne mogu da uticu.
Sto se tice duzine oporavka, dosta zavisi od vrste operacije, ali se nacelno mladji oporavljaju mnogo brze od starijih, tako da ni na ovo pitanje ne moze da se da bas precizan odgovor.
Sto se tice duzine cekanja na operaciju, pre vise od godinu dana je Ministarstvo zdravlja odredilo da se svi pregledi i operacije zakazuju unapred na sta, na zalost, lekari ne mogu da uticu.