Triger finger

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
chivilook
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 23, 2005 11:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Triger finger

Post od chivilook »

Hteo bih da cujem nesto vise o ovoj pojavi. Pretrazio sam ceo internet u potrazi za informacijama ali nigde nisam nasao nista slicno tome.Imam cerku koja je stara 2 godine uspostavljena je diagnoza Triger finger .Tada sam prvi put cuo za to. Koga sam god pitao imao je losa iskustva sa tim deformitetom, da budem precizniji posle operacije bilo je jos gore.zeleo bi da mi neko malo strucnije objasni kakve posledice mogu da uslede posle operacije...hvala unapred......
treba mi par saveta
G
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 28, 2005 2:50 am

Re: Triger finger

Post od G »

chivilook napisao:uspostavljena je diagnoza Triger finger .Tada sam prvi put cuo za to. Koga sam god pitao imao je losa iskustva sa tim deformitetom, da budem precizniji posle operacije bilo je jos gore.zeleo bi da mi neko malo strucnije objasni kakve posledice mogu da uslede posle operacije...hvala unapred......
Trigger finger je povreda "misica" kojim je oblozena tetiva.
Najcesce se javlja kod muzicara, gradjevinaca-bastovana. Obicno
su u pitanju srednji ili domali prst (ponekad palac).

- ortopedska hirurgija (kod specijaliste za saku)
- mirovanje, elevacija

u tezim slucajevima injekcije steroida "Cortisone" u
oblogu tetive.

(ja nisam L od lekara, ni D od doktora, ni H od hirurga, O od ortopeda, ali vidim da niko nece da odgovori pa moram ja :) )
G
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 28, 2005 2:50 am

Re: Triger finger

Post od G »

(ja nisam L od lekara, ni D od doktora, ni H od hirurga, O od ortopeda, ali vidim da niko nece da odgovori pa moram ja :)

i...citajte napomenu ;)
http://www.doktor.rs/napomena.php
Mighty G
Odgovori